Lahden seudun sukututkijat ry

Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti

Bussin opaskartta Bussi Ilmarisentielle Bussi Ilmarisentieltä
Yhdistys
Jäsensivut
Uutisia
Koulutusta
Kuukausitapaamiset
Yhdistyksemme ja sen historiaa
Hallitus ja muut toimihenkilöt
Jäseneksi
Facebook
Kirjastomme
Myytäviä tuotteita
Valokuvia
Kalenteri
Sukuset-jäsenlehti
Sukututkijaluettelo
Yhteystietoja

LINKKEJÄ
Tietolähteitä
Vanhoja karttoja
Vanhoja lakeja
Vanhoja sanomalehtiä
Sodat
Sanakirjoja
Muita linkkejä
Keskustelufoorumeita

TIETOTEKNIIKKAA
Tietotekniikkasivuja
Sukututkimusohjelmia
SukuSampo2-ohjelma

YLLÄPITÄJILLE
Tietojen päivitys

Kirjastomme

Kerhotilojen kirjastossa on laaja valikoima kirjoja. Niihin voi tutustua kokousiltoina, sekä niitä voi myös lainata.

Otamme kiitollisuudella vastaan kirjalahjoituksia! Täydennämme niillä kirjastomme valikoimaa ja mahdolliset kaksoiskappaleet myymme toimintamme tukemiseksi.

Kirjastonhoitaja: Juha Pehkonen, juha.pehkonen@phnet.fi


Kirjaston kirjaluettelo

Kirjaston kirjaluettelosta voit hakea kirjoja useilla eri menetelmillä.

Haku usealla hakutiedolla

Osoitteessa kirjahaku useilla hakutiedoilla on hakulomake, jolla voi hakea haluttuja teoksia useilla hakutiedoilla, mutta pitää tietää, mihin tietokenttään haluttu tieto on kirjoitettu.

Kirjastomme on vuosien aikana kehittynyt sellaiseksi, että aina ei voi olla varma, onko haettu tieto tietokentässä Otsikko, tietokentässä Suku tai paikkakunta vaiko tietokentässä Aihe.

Haku "vanhalla tavalla"

Jos haluat käyttää kirjaluetteloa, kuten käytit PDF-muodossa ollutta kirjaluetteloa, niin käytä vasemmalla näkyvää kirjahakulomaketta mutta älä anna lomakkeelle ollenkaan hakutietoja, vaan paina suoraan Hae-painiketta.

Tällöin saat nettisivulle koko kirjaluettelon (noin 2200) riviä. Sitten voit käyttää hakuun nettiselaimesi hakutoimintoa eli Control-näppäin alas ja F. Sitten voitkin näppäillä hakumerkkijonon alkupäätä. Hakuruutu tulee Microsoft Internet Explorerilla vasempaan yläkulmaan, Google Chrome-selaimessa oikeaan yläkulmaan ja Mozilla Firefox-selaimella vasempaan alakulmaan. Alhaalla kuvassa on Internet Explorerin hakuruutu.Haku yhdellä hakutiedolla

Jos ei ole varma haettavan tiedon sijainnista, etkä halua näyttöön koko kirjaluetteloa, kannattaa käyttää hakulomaketta, joka on osoitteessa Kirjaluettelon hakulomake yhdellä hakutiedolla. Tällä lomakkeella voi hakea kirjoja kaikista kolmesta tietokentästä (Otsikko, Suku tai paikkakunta ja Aihe) samalla hakutiedolla.

 

Otamme kiitollisuudella vastaan kirjalahjoituksia! Täydennämme niillä kirjastomme valikoimaa ja mahdolliset kaksoiskappaleet myymme toimintamme tukemiseksi.


Lahden seudun sukututkijat ry Postiosoite: Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti Pankkiyhteys: IBAN: FI33 5612 1120 4129 59 BIC: OKOYFIHH Sähköposti: lahdenseudunsuku@gmail.com