Lahden seudun sukututkijat ry

Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti

Bussin opaskartta Bussi Ilmarisentielle Bussi Ilmarisentieltä
Yhdistys
Jäsensivut
Uutisia
Koulutusta
Kuukausitapaamiset
Yhdistyksemme ja sen historiaa
Hallitus ja muut toimihenkilöt
Jäseneksi
Facebook
Kirjastomme
Myytäviä tuotteita
Valokuvia
Kalenteri
Sukuset-jäsenlehti
Sukututkijaluettelo
Yhteystietoja

LINKKEJÄ
Tietolähteitä
Vanhoja karttoja
Vanhoja lakeja
Vanhoja sanomalehtiä
Sodat
Sanakirjoja
Muita linkkejä
Keskustelufoorumeita

TIETOTEKNIIKKAA
Tietotekniikkasivuja
Sukututkimusohjelmia
SukuSampo2-ohjelma

YLLÄPITÄJILLE
Tietojen päivitys

Uutinen

DNA-piirin tapaaminen oli ma 05.06.

Lahden seudun sukututkijat ry:n DNA-piirin tapaamisessa ma 05.06. paikalla oli 32 henkilöä. Paikalla ensi kertaa olleiden esiteltyä itsensä käsiteltiin pääosin viime kerran jälkeen pohdituttamaan jääneitä kysymyksiä mm. X-osumista. Etelä-Suomen Sanomien toimittaja ja valokuvaaja olivat myös paikalla tekemässä sukututkimuksesta juttua lehden elokuussa ilmestyvään Viritä vapaalle –harrastusliitteeseen ja haastattelivat jäseniämme Jorma Saarista, Maaret Räsästä ja Riitta Kokko-Parikkaa. Etlarin väen piti olla mukana jo Hämeenlinnan tutkijamatkallamme, mutta ei päässytkään silloin paikalle.

Syksyllä DNA-piiri kokoontuu Erkki Kiurun ja Antero Pärssisen johdolla joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 17.30 alkaen eli 04.09., 02.10., 06.11. ja 04.12. Kesän aikana kokoonnutaan DNA-aiheen parissa ilman vetäjää ma 03.07. klo 17.30 ja jos niin toivotaan, myös elokuussa. Tällöin keskustellaan vapaamuotoisesti, vaikkapa omista testituloksista. DNA-testipakettien tilaamisessa autetaan tietysti myös.

Lopuksi otettiin yhteiskuvia niistä, jotka ovat teettäneet äitilinjansa DNA-testin. Ensimmäisessä kuvassa olevat ovat H-klaania. Se on Euroopan yleisin äitilinjan haploryhmä ja siihen kuuluu 40 % suomalaisnaisista. Toisessa kuvassa olevat ovat U-klaania. Tähän hieman itäisempään naishaploryhmään suomalaisnaisista kuuluu vajaa 30 %.

../kuvat/pvm2017-06-06/Kuva1.jpg

DNA-piirissä tänään paikalla olleista äitilinjaltaan H-klaania edustavia.

../kuvat/pvm2017-06-06/Kuva2.jpg

DNA-piirissä tänään paikalla olleista äitilinjaltaan U-klaania edustavia.

Julkaisija: Riitta Kokko-Parikka - 06.06.2017Lahden seudun sukututkijat ry Postiosoite: Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti Pankkiyhteys: IBAN: FI33 5612 1120 4129 59 BIC: OKOYFIHH Sähköposti: lahdenseudunsuku@gmail.com