Lahden seudun sukututkijat ry

Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti

Bussin opaskartta Bussi Ilmarisentielle Bussi Ilmarisentieltä
Yhdistys
Jäsensivut
Uutisia
Koulutusta
Kuukausitapaamiset
Yhdistyksemme ja sen historiaa
Hallitus ja muut toimihenkilöt
Jäseneksi
Facebook
Kirjastomme
Myytäviä tuotteita
Valokuvia
Kalenteri
Sukuset-jäsenlehti
Sukututkijaluettelo
Yhteystietoja

LINKKEJÄ
Tietolähteitä
Vanhoja karttoja
Vanhoja lakeja
Vanhoja sanomalehtiä
Sodat
Sanakirjoja
Muita linkkejä
Keskustelufoorumeita

TIETOTEKNIIKKAA
Tietotekniikkasivuja
Sukututkimusohjelmia
SukuSampo2-ohjelma

YLLÄPITÄJILLE
Tietojen päivitys

Uutinen

Retki Padasjoelle sunnuntaina 06.08.2017

ENNI IDIN TAITEILIJAKOTIIN, PALSAN MYLLYMUSEOON JA TORITUN KYLÄSEPÄN MUSEOON

Ohjelma:

Klo 11.00 Lähtö toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti

Klo 12.00 Tutustuminen Enni Idin taiteilijakotiin Kellosalmen kylässä. Enni Id oli persoonallinen itseoppinut naivistitaiteilija, joka puolisonsa kuoltua inspiroitui koristelemaan kissan- ja kukkien kuvilla koko kotinsa lattiasta kattoon mukaan lukien huonekalut ja käyttöesineet. Museon yhteydessä on kahvila.

Pääsymaksu museoon on 5 €/henkilö.

Klo 13.30 Tutustuminen Palsan myllymuseoon Vesijaon kylässä. 1800-luvun alkupuolella rakennetun myllyn yhteyteen on rakennettu myöhemmin vesivoimalla toimiva saha.

Palsan mylly tunnetaan paikkana, jossa asikkalalaissyntyinen, vuoden 1849 syksyllä 12 ihmistä Etelä-Suomessa surmannut Juhani Aataminpoika eli Kerpeikkari saatiin rikossarjansa päätteeksi kiinni. Museon yhteydessä on kahvila ja Kapteenska-vaatteiden kesämyymälä. Pääsymaksu museoon 5 €/henkilö.

Klo 15.30 Tutustuminen Toritun kyläsepän museoon Toritun kylässä. Toritulla on ollut seppä ainakin jo 1700-luvulla ja Sepän mäen viimeinen seppä Juho Kustaa Kauren kuoli v. 1955. Kiinteistön jäätyä tyhjilleen v. 1982 Padasjoen kunta osti sen ja antoi sen Toritun kyläyhdistyksen hoitoon. Museoalueella on perinteisessä pihapiirissä kasveineen 1800-luvun päärakennus, aitta, sauna, talli ja heinälato. 50-luvulla purettu paja ja pyykkikota on rakennettu 80-luvulla uudelleen samoille paikoille missä ne aiemmin sijaitsivat. Vapaaehtoinen pääsymaksu.

N. klo 17.30 Paluu Lahteen

Ilmoittautumiset retkelle to 27.07. mennessä Riitta Kokko-Parikalle sähköpostilla riitta.kokko-parikka@phnet.fi tai puhelimella tai tekstiviestillä 040 7629225.

Kuljetukset kimppakyydein, kukin kyytiläinen maksaa kuljettajalleen 10 €. Matkalle ollaan lähdössä neljällä henkilöautolla eli 20 matkalaiselle on paikka taattu. Lisääkin kyydittäjiä saa ilmoittautua, niin retkelle pääsee enemmänkin osanottajia!

Omakustanteiset syömiset ja juomiset. Lounasta retkellä ei ole tarjolla, mutta Palsan myllymuseon kahvila varaa meille myyntitiskiin ruokaisaa piirakkaa.

../kuvat/pvm2017-07-05/Padasjoen retki.jpg

Kuva Toritun kyläsepän museolta on julkaistu Toritun kyläyhdistyksen luvalla.

Julkaisija: Riitta Kokko-Parikka - 05.07.2017Lahden seudun sukututkijat ry Postiosoite: Väinämöisentie 2 A 15200 Lahti Pankkiyhteys: IBAN: FI33 5612 1120 4129 59 BIC: OKOYFIHH Sähköposti: lahdenseudunsuku@gmail.com