Erkot ja Päivälehti illan teemoina

Esitelmäillassamme tänään oli mukavaa paikallisuutta, kun lahtelainen Päivälehden arkiston tutkija Janne Ridanpää kertoi 47 jäsenellemme verkossa ensin orimattilalaislähtöisistä Erkoista sekä esitteli sen jälkeen Päivälehden laajaa arkistoa ja aineistoja.

Mikäli esitys jäi näkemättä, Orimattilan taidemuseossa voi tutustua orimattilalaissyntyisen Erkon sisarussarjan elämänvaiheita esittelevään pysyvään näyttelyyn. Taidemuseo – Orimattilan kaupunki Yhdistyksemme teki retken Orimattilan taidemuseoon syksyllä 2017, mutta näyttely on sen jälkeen uudistunut. Päivälehden arkiston palveluihin voi tutustua tästä Päivälehden arkisto (paivalehdenarkisto.fi) ja Päivälehden museoon tästä Päivälehden Museo (paivalehdenmuseo.fi) Yhdistyksemme piti tehdä viime vuonna retki näihin Helsingissä sijaitseviin arkistoon ja museoon, mutta se jäi koronaviruspandemian vuoksi toteutumatta.

Uusi myyntituotteemme on hiirimatto!

Kirjastomme ja toimitilamme oli tänään avoinna kirjojen lainaajille ja palauttajille sekä sukututkimusneuvontaa tarvitseville ja jäseniämme kävikin paikalla lomittain alun toistakymmentä. Illan päätteeksi puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka esitteli yhdistyksen toimintaa verkossa. Esitystä oli seuraamassa 9 henkilöä.

Lisäksi tänään lanseerattiin uusi myyntituotteemme, Lahden seudun sukututkijat ry:n tunnuksin ja värityksin varustettu pyöreä hiirimatto. Sen halkaisija on 20 cm ja paksuus 3 mm. Ulkopinta on laminoitua paperia, alapuoli mustaa vaahtomuovia. Hiirimaton hinta on 5 €. Tuotetta voi ostaa tapahtumissamme, postitse tilattaessa hintaan lisätään postikulut. Tästä voit tilata hiirimaton ja muita tuotteitamme postitse: https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/myytavien-tuotteiden-tilaaminen-verkosta

Lahden seudun sukututkijat ry:n uusi myyntituote, hiirimatto

Yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka ja hallituksen jäsen Risto Ruohonen esittelemässä uutta myyntituotetta

Transkribus-ohjelmisto esitelmäiltamme aiheena

Ari Vesalainen kertoi äsken yli 40 kuulijalle sukututkijoitakin hyödyttävästä Transkribus-ohjelmistosta, joka auttaa vanhojen tekstien tulkinnassa erityisesti jos pystyy käyttämään jo olemassa olevaa HTR-mallia. Arin aineistoon aiheesta voi pikimmiten tutustua myös jäsensivustollamme.