Kiintoisa ilta metallinetsinnän parissa

Viisikymmenpäinen yleisö kuunteli ja kyseli innostuneena, kun Kärkölän Metallinetsijät -ryhmän Mika Flekander ja Pasi Akkila esittelivät harrastustaan kuukausitapaamisessamme. Lopuksi kävi kuhina, kun paikallaolijat tutustuivat etsintävälineistöön ja ryhmän löytöihin. Olipa kiintoisa ilta!

Mika Flekander ja Pasi Akkila ryhmänsä logon vierellä
Kärkölän Metallinetsijöiden Pasi Akkilalla ja Mika Flekanderilla oli mukana etsintätyössä käytettävää välineistöä, josta yleisö kyseli innostuneesti.
Yleisö parveili lopuksi niin Kärkölän Metallinetsijöiden löytöjen kuin etsintävälineidenkin ympärillä.

Yhdistyksemme johto uurastaa kirjastomme järjestykseen saamiseksi

Kirjastomme järjestäminen ja uusi luokittelu on iso työ, jota Esa Yrjölä ja Leo Laakko ovat muun yhdistystoiminnan ohella ansiokkaasti suorittaneet. Tekemistä vielä riittää, mutta kyllä tästä valmista tulee.

Yhdistyksemme puheenjohtaja Esa Yrjölä ja varapuheenjohtaja Leo Laakko eivät laske tunteja uurastaessaan kirjastomme järjestämisen ja luokittelun parissa.

Hämeenlinnan tutkijaretkelle lähtijöille muistutus!

Kansallisarkisto Hämeenlinnaan torstaina 22.02.2018 lähtijät!
Muistattehan tehdä aineiston etukäteistilaukset viimeistään tänään maanantaina 19.02.2018 Astia-verkkopalvelun kautta https://www.arkisto.fi/fi/aineistot/verkkopalvelut-ja-tietokannat Astia löytyy linkin takaa heti ensimmäisenä. Sen kautta voi laittaa vireille myös käyttölupahakemukset. Matkalla mukana oleva sukututkimuksen opettaja Erkki Kiuru lähettää osastujille vielä sähköpostia asiasta sekä auttaa myös paikan päällä.
 
Tutkijamatkallemme on lähdössä ilahduttavan paljon väkeä, 32 henkilöä bussilla ja 6 henkilöä omin voimin. Arkistossa tehdään ison osallistujamäärämme vuoksi väliaikaisia tilaratkaisuja, mutta kaikki saadaan sopimaan ja päivästä tulee varmasti mukava ja tuloksellinen.

Helmikuun kuukausitapaamisemme aiheena historianharrastusta tukeva metallinetsintä

Huomenna maanantaina 19.02. klo 17.30 alkaen meillä on kaikille avoimessa kuukausitapaamisessamme toimitiloissamme aiemmasta poikkeava mielenkiintoinen ja jännittäväkin aihe, kun Kärkölän metallinetsijät –ryhmä tulee kertomaan toiminnastaan.

Tänään Kärkölän historian harrastajia oli Päivi Valtosen ja Riitta Kokko-Parikan kutsumina taas koolla Kärkölän kunnantalolla. Kuvassa pohditaan Kärkölän kartan avulla metallinetsijöille otollisia tutkimuskohteita. Suunnitelmissa on myös kartoittaa mahdollisimman paljon talojen sijainteja ennen uusjakoa sekä vanhojen torppien paikkoja. Näissä puuhissa on paikallinen yhteistyö poikaa.

DNA-harrastajat tutkailivat myös tiiviisti yhdessä tutkimustuloksiaan.

Kuvassa Kärkölän kartan äärellä Inkeri Multanen-Huuppola, Päivi Valtonen, Timo Ruohonen, Kärkölän Metallinetsijöiden Mika Flekander, Eero Kekomäki, Teija Korvenranta, Merja Nummela ja Sirkka Viljanen.