Retkiryhmämme Bengtskärin majakalla

Vihdoin pääsimme Bengtskärille! 16 hengen ryhmämme vieraili ja yöpyi majakalla ma 12. – ti 13.7.2021. Paikan kiehtova ja ainutlaatuinen historia, isäntäväen ja henkilökunnan vieraanvaraisuus ja sydämellisyys sekä maittava ruoka jättivät mieleen pysyvän muiston.

Tässä linkki hallituksen jäsenemme, hovikuvaajamme Maaret Räsäsen reissukuviin Bengtskäriltä: https://maaretin.kuvat.fi/kuvat/Bengtsk%C3%A4r/

Ensi vuoden saaristoretkemme Seiliin toteutuu niin, että menemme ma 11.7.22 Turkuun ja yövymme siellä laivahostelli s/s Borella ja seuraavana aamuna ti 12.7.22 lähdemme läheisestä laiturista yhteysaluksella Seiliin, missä olemme seuraavan yön. Tarkemmat tiedot tästä retkestä laitan lähiaikoina verkkosivuillemme.

Bengtskärin majakka rakennettiin v. 1906 vain yhdeksässä kuukaudessa
Retkiryhmämme majakan sisäänkäynnin edessä
Olimme varanneet ryhmämme majoitukseen koko majakan. Saunan jälkeen saimme yllätykseksemme kokea vielä laulaja Antti Ketosen yksityiskeikan, sillä hän oli samaan aikaan saarella kuvausryhmän kanssa iltamyöhään asti.
 
Ne, jotka eivät päässeet mukaan retkelle, voivat tutustua majakkaan vaikkapa kirjastoomme hankkimamme Bengtskär-teoksen avulla. 

Päivän ohjelmaa toimitiloissamme

Kirjastomme kirjoja kävi tänään lainaamassa tai palauttamassa kolme jäsentämme, lainausvirkailijana oli Tuula. Tarja ja Maaret toimivat perinteisen sukututkimuksen neuvojina, paikan päällä neuvontaa annettiin yhdelle ja etäyhteydellä samoin yhdelle jäsenelle. Illan päätteeksi Riitta esitteli vielä yhdistystämme Zoomilla kolme henkilölle.

Saimme myös kirjastoomme lahjoituksen, Adolf Etholénin etnografista Alaska-kokoelmaa käsittelevän teoksen The Etholén Collection, kiitokset siitä!

Kuvassa Tarja Piitulainen, Tuula Niskanen, Maaret Räsänen ja Esko Laatunen

DNA-illan osallistujia pitkästä aikaa myös toimitiloissamme

Heinäkuun DNA-illan aiheena oli FamilyTreeDNA:n FamilyFinder-uudistus. Lisäksi tutustuttiin MyTree-sukupuun ominaisuuksiin ja lähisukulaisten kytkemiseen punaisten/sinisten merkintöjen saamiseksi. Paikalla Väinämöisentiellä oli kahdeksan ja Zoom Meetingillä 32 henkilöä.
 

Esitelmäillan aiheena ihmisen parhaiden ystävien historia

Tänään meille historian ystäville oli tarjolla hieman toisenlainen näkökulma menneisyyteen, kun Petri Pietiläinen kertoi hykerryttävästi koirien ja kissojen historiasta. Tietokirjailija on käynyt läpi valtavan lähdeaineiston valmistellessaan teokset näiden ihmisten parhaiden ystävien maailmanhistoriasta ja kuulijoita suorastaan syyhytti päästä opuksiin pikimmiten käsiksi lukemaan lisää. Verratonta tarinankertojaa pyysimme tulemaan vielä uudelleenkin vieraaksemme kertomaan niin murhan historiaa käsittelevästä toissavuoden kirjastaan kuin nyt työn alla olevasta Naisten maailmanhistoriasta. 

Kuvassa illan tapahtuman osanottajia, kätensä nostaneilla on itsellään koiria ja kissoja. Kolmen kissan emäntä Maaret toimi kuvaajana.