Avoimien ovien päivässämme esittäytymistä ja tutustumista

Uusille ja tuleville jäsenillemme tarkoitettu avoimien ovien päivämme toi toimitiloihimme vajaa parikymmentä henkilöä. Esittäytyminen ja tutustuminen oli pienellä joukolla helppoa ja ilmapiiri rento. Tilaisuuteen olivat saaneet vielä erillisen kutsun kaikki tänä vuonna yhdistykseemme liittyneet 44 henkilöä ja ilahduttavan monet heistä olivatkin paikalla. Uusia jäseniä saimme kaksi, lämpimästi tervetuloa mukaan joukkoon! Jäsenmäärämme on nyt 370.

Puheenjohtaja Esa esitteli toimintaamme verkkosivujemme avulla. Esimerkkinä mainittakoon näppärä tapahtumakalenteri, josta kannattaa selailla, mitä toimintaa meillä jatkossa on tulossa. Kaikkea kun ei ole muualla vielä julkistettukaan! Sukututkijaluetteloon taas voivat niin sukututkimusta vasta aloittelevat kuin vanhat konkarit tallentaa omia sukututkimustietojaan ja muuttaa niitä tutkimusten edetessä.

Orimattilan sukututkimusviikon päätapahtumassamme kiinnostavia esityksiä ja mukavasti väkeä

Orimattilan sukututkimusviikkomme päätapahtuma kiinnosti ja yleisöä oli mukavasti paikalla koko päivän. Aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja muuta aineistoa on Orimattilan kirjastossa esillä perjantaihin asti.

Orimattilan sukututkimusviikkomme käynnistyy tänään

Tervetuloa Orimattilan kaupunginkirjastoon (Lahdentie 65) tällä viikolla sukututkimuksen merkeissä! Sukututkimusviikkomme starttipäivänä tänään maanantaina 28.05. kirjastossa on aiheeseen liittyviä esityksiä, sukututkimusneuvontaa ja pullakahvitarjoilu klo 12 – 19.

Klo 13.00 Sukuseuran lehti kansalaishistorian tekijänä, Wanha Tuomas -lehden toimitussihteeri Hannu Korhonen. Wanha Tuomas on Vanhan Rautalammin Korhoset -sukuseuran jäsenlehti. Suvun kantaisä Tuomas Pekanpoika Korhonen asettui asumaan 1550-luvun alussa sisä-Suomen erämaille, mihin perustettiin myöhemmin Rautalammin pitäjä.

Klo 15.00 Sukututkimus ja DNA, esittelijänä sukututkimuksen opettaja Maaret Räsänen

Klo 17.00 Tuisku-Camenaeus -sukuseuran esittely, esittelijänä seuran puheenjohtaja Paula Mäkelä. Suku on tunnetuimpia orimattilalaisia sukuja.

Koko viikon Orimattilan kirjastossa on esillä sukututkimus- ja kotiseutukirjallisuutta.