Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Maaliskuun 2017 vuosikokouksen ja kuukausitapaamisen antia

Maaliskuun kuukausitapaamisessamme, jonka yhteydessä pidettiin myös yhdistyksemme vuosikokous, oli paikalla ennätysmäärä yleisöä ja lisää tuoleja jouduttiin etsimään rakennuksen muista tiloista.

Vuosikokous

Yhdistyksemme vuoden 2016 toimintakertomukseen, tuloslaskelmaan ja taseeseen voi myös tutustua alla olevista linkeistä. Mainittakoon tässä kuitenkin, että viime vuonna toimintamme tuotti voittoa 1844,88 €, kun edellisenä vuonna tappiota oli 74,69 €.

Vuoden 2016 toimintakertomus on nähtävissä tästä.
Vuoden 2016 tulos ja tase on nähtävissä tästä.

Toiminnassamme merkittävin uusi osa-alue oli aktiivijäsenemme Antero Pärssisen perustama DNA-piiri, jonka tapaamiset keräävät jo lähes yhtä paljon väkeä kuin perinteiset kuukausitapaamisemme ja joka kiinnostaa sukututkimusväkeä jo ympäri Suomea.

../kuvat/Vuosikokouksen yleisöä

Kuukausikokouksen esitelmä

Syvällisesti vanhoihin valokuviin ja valokuvauksen historiaan perehtynyt asikkalalaislähtöinen Hollolassa asuva Teemu Riihelä luennoi aiheesta Kuvat muuttuvassa maailmassa. Teemun mukaansatempaava luento innosti kuulijat kertomaan omista vanhoista valokuvistaan ja kokemuksistaan sekä herätti tarkastelemaan omaa kuva-arkistoa uusin silmin ja antamaan sille entistä enemmän arvoa. Esitellyt kuvat loihtivat silmiemme eteen ihastuttavasti menneen maailman.

kuva"

Kuvassa Teemu ja hänen filmitähtimäinen glamouria tihkuva tätinsä, Ruotsin Katrineholmissa Atelje Carinan omistanut valokuvaaja Kaarina Härenwall.

Sirkka Haaralle Suomen Sukututkimusseuran ansiomitali

Yhdistyksemme perustaja- ja kunniajäsenelle Sirkka Haaralle myönnettiin ensimmäisten joukossa Suomen Sukututkimusseuran suomalaisen sukututkimuksen ansiomitali. Mitalien saajat julkistettiin la 18.03. Suku 2017 – tapahtumassa Espoon Otaniemessä. Sirkka ei päässyt tilaisuuteen paikalle ja ansiomitali luovutettiin hänelle yhdistyksemme vuosikokouksessa ma 20.03. Sirkka on vuonna 1979 perustetun yhdistyksemme perustajajäsen ja yhä edelleen mukana yhdistyksemme toiminnassa. Helposti lähestyttävä, aina iloinen, kannustava ja kaikesta innostuva Sirkka on yhdistyksemme hyvä hengetär ja upea esikuva nykyisille ja tuleville toimijoillemme.

Erkki Kiuru kunniajäseneksi

Entinen puheenjohtajamme Erkki Kiuru nimitettiin vuosikokouksessamme yhdistyksemme kunniajäseneksi. Hän on yhdistyksemme aktiivisimpia jäseniä ja jo vuosia ollut yhdistyksemme tukiranka. Tietotaitonsa avulla hän on hallituksemme neuvonantaja, henkinen tukemme, innostava ja innostuva mentorimme. Tapahtumamme eivät konkretisoituisi ilman Erkkiä.

Sekä Sirkan että Erkin kukituskuvat ovat nähtävissä kuvagalleriassamme.

Julkaisija: Riitta Kokko-Parikka – 22.03.2017