Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Etelä-Suomen Sanomissa 04.11. myös toinen juttu sukututkimuksesta ja yhdistyksestämme

Sukututkimuksen suosio kasvussa Lahdessa – yhdistys joutui vuokraamaan lisää tilaa

Erkki Kiuru ja Esa Yrjölä kävivät läpi uusinta dna-testeihin liittyvää kirjallisuutta yhdistyksen tiloissa Lahdessa. Kuva:Janne Ranne

Sukututkimus on niin kovassa suosiossa, että Lahden seudun sukututkijat ry on joutunut vuokraamaan lisää tilaa mahduttaakseen kaikki kiinnostuneet tapaamisiin. Lisätilat löytyivät nykyisten tilojen yhteydestä Lahden Väinämöisentieltä.

– Heinäkuusta syyskuuhun kokouksissa on käynyt jopa 65 ihmistä, tupa on ollut aivan täysi, yhdistyksen dna-piirin vetäjä Erkki Kiuru kertoo.

Yhdistyksen jäsenmäärä oli huhtikuussa vajaat 300 henkilöä, ja Suomen Sukututkimusseuralla on noin 5 000 jäsentä. Kaikki sukututkimusta tekevät eivät suinkaan kuulu yhdistykseen.

– Sukututkimusta harrastavia on Suomessa arviolta 100 000, Kiuru sanoo.

Harrastajat kaipaavat nyt erityisen paljon tietoa geneettisestä sukututkimuksesta. Lahden seudun sukututkijoiden nokkamiehet Kiuru ja puheenjohtaja Esa Yrjölä suunnittelevat parhaillaan materiaalia ja opetusta aiheeseen liittyen. Kiuru on itsekin teettänyt dna-testejä saadakseen lisätietoa suvustaan.

– Parasta on se, että voin nyt seurata uusien sukulaisuussuhteiden löytymistä helposti. Saan sähköpostiin ilmoituksen joka kerta, kun yhteys isäni puoleiseen sukuun löytyy.

Sukututkimus ei ole enää pölyttyneiden kirjojen selailua, vaan tutkimusta voi tehdä vaikka sohvalla istuen läppärin avulla. Tietokannat löytyvät internetistä. Myös dna-testi tilataan ja maksetaan netin kautta. Yli 10 000 suomalaista on jo tutkinut juuriaan geneettisen sukututkimuksen avulla.

Lahden seudun sukututkijat järjestää marraskuussa tilaisuuksia aiheesta kiinnostuneille. Lauantaina 11.11. pidetään Sukututkimuspäivä Lahden Aikuiskoulutuskeskuksella. Yhdistyksen dna-piirin tapaaminen pidetään 6.11. Väinämöisentiellä.

Saara Larkio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.