Ilmoittaudu tutkijamatkallemme Kansallisarkisto Hämeenlinnaan!

Tutkijamatkamme torstaina 22.02. Kansallisarkisto Hämeenlinnaan lähestyy!

Meille on varattuna bussi ja lisää retkeläisiä otetaan mielihyvin vielä mukaan, jotta päästään tosiaan liikkeelle mukavalla yhteiskuljetuksella. Nyt ilmoittautuneita on 20. EDIT su 11.02.2018. Ilmoittautuneita on yli 30 ja matka toteutetaan bussilla. Ilmoittautuneita informoidaan sähköpostilla.
Mikäli matkustajia on 30, kuljetuksen hinta on 15 €/hlö.
Mikäli matkustajia on 25, kuljetuksen hinta on 18 €/hlö
Autoon pääsee tietysti mukaan myös matkan varrelta, esim. Salpakankaalta tai Hämeenkosken Koskikartanolta.

Ilmoittauduhan pikaisesti Riitalle, tai Erkille, .

Päivän ohjelma:

Klo 08.00
Lähtö toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti

Klo 09.30
Kansallisarkisto Hämeenlinnan ja sen aineistojen esittely, ylitarkastaja Susanna Taipale

Klo 10.30 – 14.00
Kunkin oman mielenkiinnon mukaisten aineistojen tutkimista käyttöömme varatussa tutkijasalissa. Asiakirjatilaukset toivotaan tehtävän Astia-verkkopalvelun kautta Kansallisarkisto Hämeenlinnaan viimeistään ma 19.02., tilauksen lisäkenttään merkintä Lahden ryhmä 22.02. Omakustanteinen lounas lähistön lounasravintolassa.

Klo 14.00 Jäsenemme Mika Viitanen kertoo lääninhallituksen arkiston asiakirjojen käytöstä sukututkimuksessa.

Klo 15.00 – 18.00 Kunkin oman mielenkiinnon mukaisten aineistojen tutkimista käyttöömme varatussa tutkijasalissa.

Klo 18.00 Hämeenlinnan Sukututkimusseura ry:n avoin ja maksuton esitelmätilaisuus kansallisarkisto Hämeenlinnassa. Meillä jokaisella on suvussaan torppari tai mäkitupalainen. Millaisia jälkiä torppareista ja maanvuokrauksesta on jäänyt viranomaisten arkistoihin? Millaisia asiakirjoja torppareista on löydettävissä yksityisarkistoista? Tutkija Juho Mattilan esitelmässä kerrotaan vinkkejä ja esimerkkejä arkistoissa säilytettävistä asiakirjoista, joista sukututkija löytää lisätietoja torppareista.

Klo 19.15 Lähtö paluumatkalle

Klo 20.30 Tulo Lahteen

 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *