Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Hausjärven sukututkimusviikon toinen päätapahtumapäivä

 

Kirjastokiertueemme Hausjärven sukututkimusviikon toisena päätapahtumapäivänä Hausjärven kirjastossa oli normilauantaita puolet enemmän väkeä. Paikalle tuomaamme Suomen karttaan hausjärveläiset olivat jo viikon mittaan merkinneet oman, äitinsä ja isänsä syntymäpaikkoja ja tänään merkintöjä tuli vielä lisää.

Ensin Liisa Keravuori ja Paula Uurinmäki esittelivät kokoamaansa Hausjärvi-seuran julkaisemaa upeaa teosta 100 kuvaa & tarinaa Hausjärveltä 1917 – 2017. Idean lyhyistä, monipuolisesti kunnan historiaa sisältävistä kirjallisista tietoiskuista soisi yleistyvän muillakin paikkakunnilla. Tämäntyyppinen teos sopii myös mitä mainioimmin oppitunneille koululaisten opetusmateriaaliksi. Paula ja Liisa nostivat kirjasta erikseen esille joitain Hausjärven tarinoita ja henkilöitä, mm. Taka-Hikiän vaareineen, Leo Jokelan, Veijo Meren ja Liekki-sonnin. Ja tokihan kaikki tiesitte, että Akselin ja Elinan häävalssin säveltäjä Heikki Aaltoilakin on Hausjärven poikia?

Päivän toisessa ohjelmaosiossa jutusteltiin Martta Sokan, Pentti Paajasen ja Esko Paajasen kanssa Antrean pitäjästä ja erityisesti Noskuan kylästä, missä he olivat syntyneet. Ja kovast hyö haasteliit. Olipa todella mukava muistelutuokio. Tallentaa olisi keskustelut pitänyt ja seuraavalla kerralla tavatessa niin tehdäänkin. Lopuksi kuunneltiin vielä yhdessä jalkaa vipattanut Talvella Talikkalan markkinoilla sekä Anu ja Mikko –elokuvan (1956) antrealaismurretta á la Marjatta Kallio ja Sakari Jurkka. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.