Mäntsälän sukututkimusviikko huipentui tavallista ohjelmallisempaan päätapahtumapäivään

Kirjastokiertueemme Mäntsälän sukututkimusviikon päätapahtuman aluksi hallituksemme jäsen ja Askolan seudun sukututkijat ry:n puheenjohtaja Maaret Räsänen esitteli niin perinteistä kuin geneettistäkin sukututkimusta.

Maaret Räsänen kertomassa sukututkimuksesta

Seuraavaksi Mäntsälä-Seuran puheenjohtaja Päivi Aitkoski-Catani kertoi Mäntsälän Pitäjäntuvan tarinan ja raotti myös tulevaa. Mäntsälän kulttuuriviikolla huhtikuun lopulla Pitäjäntuvalla avataan mielenkiintoinen Punaista ja valkoista – Mäntsälä 1918 -näyttely.

Mäntsälä-Seuran puheenjohtaja Päivi Aitkoski-Catani kertomassa Mäntsälän Pitäjäntuvan historiasta

Päivän kolmantena aiheena oli Kirvu ja kirvulaiset. Mäntsäläläisiä kirvulaistaustaisia asiantuntijoita Seppo Rautamaa ja Sirpa Suvantoa jututti sihteerimme Riitta Kokko-Parikka.

Kirvu-asiantuntijat Seppo Rautama ja Sirpa Suvanto keskustelemassa Kirvusta ja kirvulaisista Riitta Kokko-Parikan kanssa. Kuva: Marjut Jokinen.
Kuvassa etualalla Kirvu-asiantuntijat Sirpa Suvanto (keskellä) ja Seppo Rautama (selin kuvaajaan).
Mäntsälän sukututkimustapahtumamme yleisöä
Yhdistyksestämme Mäntsälän sukututkimustapahtuman järjestäjinä toimivat kuvassa vasemmalta oikealle olevat Riitta Kokko-Parikka, Taina Leino ja Maaret Räsänen. Kuva: Marjut Jokinen.

Mäntsälän kirjaston sulkeuduttua siirryttiin tutustumaan Kirvun Pitäjämuseoon Sirpa Suvannon johdolla. Museo perustettiin v. 1985 Mäntsälän kirkonmäellä sijaitsevaan aittaan. Sinne on tallennettu eri puolilta Suomea hämmästyttävä määrä ainutlaatuista Kirvuun ja kirvulaisuuteen liittyvää aineistoa. Kuvagallerian saa isommaksi klikkaamalla kuvia.

Seuraavaksi siirryttiin Mäntsälän keskustassa sijaitsevaan Kirvun kotiseutuarkistoon, joka on Kirvu-Säätiön ja Kirvun Pitäjäseura ry:n yhteinen arkisto. Siihen tutustuttiin Seppo Rautaman ja Sirpa Suvannon opastuksella. Kuvagallerian kuvista löytyy tarkempaa tietoa arkiston hyvin luetteloiduista ja järjestetyistä aineistoista. Kuvat saa isommiksi klikkaamalla niitä.

Kirvun kotiseutuarkistovierailumme lopuksi Seppo Rautama ojensi lahjoituksena yhdistyksellemme Kirvu-Säätiön kustantaman 562-sivuisen Kirvu kuvina -kirjan. Kiitos upeasta ja arvokkaasta teoksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *