Sisällissota Lahdessa 1918 -bussikierroksellamme su 29.04. peruutuspaikkoja!

Sisällissota Lahdessa 1918 -bussikierroksellamme sunnuntaina 29.04. on TÄYNNÄ (tilanne ke 25.04. aamulla), peruutuspaikkoja voi kuitenkin taas tulla, kysele niitä Riitalta riitta.kokko-parikka@phnet.fi. Retki on avoin kaikille eli osallistua voi, vaikka ei olisikaan Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsen. Retken hinta on 25 €.

Kierroksen ohjelma on seuraava:

Klo 10.45 Lähtö Mobus Ky:n bussilla toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti. Tilavalle parkkipaikalle voi pysäköidä oman auton koko retken ajaksi veloituksetta. Bussilla siirrytään Lahden keskustaan Marolankadun turistipysäkille Alatorin puoleiseen päähän Kauppatoria. Retkeläisiä otetaan myös tältä pysäkiltä kyytiin ja saamme tässä vaiheessa mukaamme oppaamme everstiluutnantti evp Seppo Toivosen.

Klo 11.00 Kierros alkaa Marolankadun turistipysäkiltä. Retken ensimmäisellä osiolla katsastetaan vuoden 1918 silmin mm. Hämeenkatu, kunnallissairaala, kaupungintalo, Fellmanin pelto ja taistelupaikat nykyisen Radiomäen ja urheilukeskuksen alueella. Jälkimmäisissä kohteissa jalkaudutaan bussista maastoon.

Klo 13.00 Kahvit ja suolaiset palat Lahden Upseerikerholla, jonka opas esittelee myös vuoden 1918 näkökulmasta.

Klo 14.00 Opastuskierros jatkuu. Ensin tutustutaan kävellen Hennalan kasarmi/vankileirialueeseen, sitten bussilla, jalkautuen siitä maastoon, teloitus- ja joukkohautapaikkoihin kasarmialueen tuntumassa sekä mikäli aikatauluun suinkin mahtuu, käydään bussilla Mustankallionmäellä.

Noin klo 15.30 Kierros päättyy. Bussi palaa Marolankadun turistipysäkin kautta toimitilojemme eteen Väinämöisentielle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *