Ensimmäinen Sisällissota Lahdessa 1918 -bussikierroksemme retkeiltiin tänään

Ensimmäinen kolmesta Sisällissota Lahdessa 1918 –bussikierroksestamme on takana, mitä nyt sade hieman kiusasi retkeläisiä. Helpolla kuitenkin päästiin verrattuna sata vuotta sitten vapun alla poteroissaan sään armoilla värjötelleisiin kuularuiskun luoteja väistelleisiin.

Seuraavakin vastaava Lahden seudun sukututkijat ry:n sisällissotakierros lauantaina 05.05. on täynnä, mutta mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, viime hetkillä saattaa tulla peruutuspaikkoja, joita voi kysellä minulta riitta.kokko-parikka@phnet.fi. Kolmannella sisällissotaretkellämme perjantaina 25.05. on vielä hyvin tilaa, joten Riitalle saa mieluusti ilmoittautua! Tällöin edellisistä kierroksista poiketen nautitaan myös lounas Lahden Upseerikerholla ja kahvitellaan entisissä sotilasmusiikkimuseon tiloissa toimivassa Apulanta-yhtyeen Apulandiassa sekä tutustutaan sotilaslääketieteen museoon. Retkillemme voi osallistua, vaikka ei olisikaan yhdistyksemme jäsen.

Sisällissotaretkeläisiä Hennalassa kahvittelemassa Lahden Upseerikerholla entisellä varuskunta-alueella.
Sisällissotaretkeläisiä kera loistavan oppaamme everstiluutnantti evp Seppo Toivosen seisomassa ortodoksikappelin edessä. Samaa seinää vasten ammuttiin vajaa vuosisata sitten kuolemaantuomittuja punavankeja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *