Taas retkeiltiin Sisällissota Lahdessa 1918 -aiheen merkeissä

Toinen Sisällissota Lahdessa 1918 -kierroksemme veti jälleen bussin täyteen aiheesta kiinnostunutta väkeä. Kuvan sanotaan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta ehei, oppaamme Seppo Toivonen on niin ilmiömäinen, että kolmannelle ja viimeiselle kierroksellemme perjantaina 25.05. kannattaa ehdottomasti tulla itse paikan päälle katsomaan tapahtumapaikat ja kuulemaan, mitä Lahdessa tapahtui sata vuotta sitten.

Tälläkin kerralla retkeläiset saivat päivän aikana seikkaperäisen selvityksen Lahden vuoden 1918 taisteluista.
Retkeläiset Hennalassa punaisten hautausmaalla. Tällä alueella tapahtuivat myös ilman oikeudenkäyntiä suoritetut pikateloitukset.
Iloksemme kuljettajanamme sekä 29.04. että 05.05. sisällissotakierroksillamme on ollut Anders Blomqvist, jonka isä, edesmennyt kunniajäsenemme Tore Blomqvist oli koko Suomessa tunnettu ja arvostettu sukututkija. Hänen Sukuset-jäsenlehdissämme 1998 – 2001 julkaistut artikkelinsa isovihan jälkeen syksyllä 1721 Ruotsista Hämeeseen siirretyistä sotilaista on koottu julkaisuksi, jota olemme jo pitkään myyneet menestyksekkäästi ja josta ollaan jälleen kerran teettämässä uutta painosta. Anders ja oppaamme Seppo ovat molemmat myös Hennalan varuskunnassa lapsuutensa viettäneitä “Hennalan kakaroita”.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *