1918-teemainen iltapäivä tänään toimitiloissamme

FM Noora Kytöharju Tampereelta esitteli tänään toimitiloissamme dokumenttielokuvansa Kahtia jaettu kansa – Jämsänjokilaakson tarina. Jämsän vuoden 1918 tapahtumat puhututtivat ja liikuttivat, sillä yleisön joukossa oli kauhuja kokeneiden ja surmansa saaneiden omaisia. Hallituksemme jäsen Maaret Räsänen kertoi lisäksi Mäntsälän naiskaartiin kuuluneen Olga Maria Heleniuksen tarinan. Paikalla ollut Hennala-opas ja asiantuntija Seppo Toivonen valotti vuoden 1918 taistelujen jälkeisiä tapahtumia Lahdessa ja Hennalassa vielä lisää. Yleisön nähtävillä oli myös vuotta 1918 käsitteleviä kirjoja yhdistyksen kirjastosta sekä hallituksemme jäsenten Maaret Räsäsen, Leo Laakon ja Riitta Kokko-Parikan omista kokoelmista.

FM, toimittaja ja dokumentaristi Noora Kytöharju kertomassa dokumenttielokuvastaan Kahtia jaettu kansa – Jämsänjokilaakson tarina.
Maaret Räsänen esittelemässä Mäntsälän naiskaartilaisen Olga Maria Heleniuksen tarinaa.
Hennala-asiantuntija Seppo Toivonen valottamassa läsnäolijoille vuoden 1918 taistelujen jälkeisiä tapahtumia Lahdessa ja Hennalassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *