Iitin sukututkimustapahtumassammekin vahvaa paikallisuutta

Iitin sukututkimusviikkomme päätapahtumapäivän ohjelman aloitti Erkki Kiuru aiheella sukututkimus ja DNA.

Rovasti Reijo Lehtonen kertoi Iitin kirkkoherrana vuosina 1905 – 1918 toimineesta, sukututkimuksestakin kiinnostuneesta Johan Samuel Pajulasta, jonka elämä päättyi väkivaltaiseen kuolemaan vappuyönä 1918.

Tämän jälkeen Toini Leino esitteli vielä Tarja-Liisa Luukkasen viime vuonna ilmestyneen Kolmesti murhattu Johan Samuel Pajula. Opettaja, tutkija, Suomen kielen edistäjä ja vuonna 1918 murhattu kirkkoherra -kirjan. Toini Leino kertoi myös Iitissä 1898 – 1928 kappalaisena toimineesta värikkäästä persoonasta Alfred Murénista.   

Lopuksi käytiin Toini Leinon johdolla kiinnostavaa keskustelua iittiläisistä suvuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *