Sotavainajien etsinnät olivat luentoaiheena 08.11.2018

Torstaina 08.11.2018 saimme vieraaksemme Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys ry:n puheenjohtajan Pertti Suomisen. Illan aihe koskettaa lähes jokaista sukua. Vuosien 1939 – 1945 sotavainajien lukumäärä on korutonta kertomaa: kaatuneiden määräksi on tilastoitu 50780. Talvisodassa, sen lyhyydestä huolimatta, kentälle jäi ja katosi 5166, jatkosodassa 7780. Vuoden 1944 taistelut olivat erityisen kohtalokkaat: Valkeasaaressa kentälle jääneitä ja kadonneita oli 683, Tali-Ihantalassa 650, Äyräpäässä – Vuosalmella 619 ja Teikarissa 217. V. 1941 miinan aiheuttama panssarilaiva Ilmarisen tuho vei syvyyksiin 271 miestä. Talvisodassa kentälle jääneitä ja kadonneita oli eniten Summassa: 323. Sotavainajien etsinnöissä on löydetty noin 1300:n sotavainajan jäänteet, joista tunnistettu on 370. Etsinnät jatkuvat, mutta väistämättä löytöjen määrä alkaa hiipua.

2 thoughts on “Sotavainajien etsinnät olivat luentoaiheena 08.11.2018”

 1. Miten onko mulle hyötyä liittyä Lahdenseudunsukutytkimukseen, kun olen kotoisin Puolangalta?

  1. Hei!
   Ilman muuta on hyötyä, vaikka nimemme on Lahden seudun sukututkijat on jäsenistömme tutkimuskohteet ympäri Suomea ja rajojen ulkopuolellakin.
   Kohdassa tutkijaluettelot näät osan tutkimuskohteista!
   Kyseessä on asian harrastajien yhteisö jossa voidaan vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia yhteisen harrastuksen parissa.
   Toiminnassamme on kuukausitapaamisia ja muuta koulutusta jotka löytyvät kalenteristamme!
   Tervetulo. Esa Yrjölä
   Mukaan voi tulla vaikka ei olisi jäsenkään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *