Aimo annos paikallishistoriaa Hämeenkosken teemapäivässämme

Hämeenkosken teemapäiväämme tänään osallistui 23 henkilöä. Kuulimme kolme hyvin antoisaa paikallishistoriallista esitystä. Pauli Helénin Etholéniusten etsinnästä saadaan iloksemme lukea myös Sukuset- lehden seuraavassa numerossa. Anja Hiidenheimon esittelemä Melkkalan Jussi eli Johan Fredrik Niklander oli paikkakunnan sivistyselämän tukipylväitä ja uhrasi omaisuuttaankin yhteiseksi hyväksi. Anja on kirjoittanut aiheesta Hollolan kotiseutukirjaan XXXIII Ei se oh häläs ollu, joka ei toista auta. Sen voi lainata kirjastostamme.

Sitten oli maukkaan lounaan vuoro Lounaskahvila Mirkussa, missä jatkossakin järjestetään teema- ja koulutuspäiviemme tilausruokailut. Ruokailun jälkeen Kari Kaivola selvitti seikkaperäisesti koskelaisten sotataipaleen. Esityksen aineisto saadaan myöhemmin myös verkkosivujemme jäsensivuille.

Anja Hiidenheimo
Lounaalla
Lounaskahvila Mirkun maukkaan lounaan loihtijat Mirva Jääskeläinen ja Jenni Mäkelä
Kari Kaivola
Hämeenkoski-teemapäivän osanottajia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *