Erkot ja Päivälehti illan teemoina

Esitelmäillassamme tänään oli mukavaa paikallisuutta, kun lahtelainen Päivälehden arkiston tutkija Janne Ridanpää kertoi 47 jäsenellemme verkossa ensin orimattilalaislähtöisistä Erkoista sekä esitteli sen jälkeen Päivälehden laajaa arkistoa ja aineistoja.

Mikäli esitys jäi näkemättä, Orimattilan taidemuseossa voi tutustua orimattilalaissyntyisen Erkon sisarussarjan elämänvaiheita esittelevään pysyvään näyttelyyn. Taidemuseo – Orimattilan kaupunki Yhdistyksemme teki retken Orimattilan taidemuseoon syksyllä 2017, mutta näyttely on sen jälkeen uudistunut. Päivälehden arkiston palveluihin voi tutustua tästä Päivälehden arkisto (paivalehdenarkisto.fi) ja Päivälehden museoon tästä Päivälehden Museo (paivalehdenmuseo.fi) Yhdistyksemme piti tehdä viime vuonna retki näihin Helsingissä sijaitseviin arkistoon ja museoon, mutta se jäi koronaviruspandemian vuoksi toteutumatta.

Anni Pakarisen artikkeli 4 sukupolvea J. H. Erkon esivanhempia on julkaistu Sukuset-jäsenlehtemme ensimmäisessä numerossa 1/1983, jota jäsenemme voivat muiden yli 100:n ilmestyneen jäsenlehtemme tapaan lukea näköispainoksena salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *