Tallenteita mielenkiintoisista esityksistä nähtävillä

Vanhat käsialat asiakirjoissa -luennon tallenne

Vanhat käsialat asiakirjoissa -verkkoluentosarjan ensimmäinen luento oli eilen. Hieman alun toistasataa seuraajaa useista sukututkimusyhdistyksistä sai erinomaista koulutusta, kun FT Veli-Pekka Toropainen johdatteli heitä vanhojen käsialojen saloihin. Suuri kiitos niin kouluttajalle kuin tapahtuman pääjärjestäjälle Turun Seudun Sukututkijat ry:lle ! Tallenne tapahtumasta on nyt viikon ajan jäsentemme nähtävillä verkkosivujemme salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Seuraaville vanhat käsialat asiakirjoissa -verkkoluennoille ke 13.10. ja ke 10.11. voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Elimäen Hämeenkylän Kartanon piiat vuosina 1799 – 1801 -luennon tallenne

FT Tiina Miettinen piti  28.8.2021 Pohjois-Kymen sukututkijat ry:n Kotiseudun historiaa ja nykyajan sukututkimusta -tapahtumassa Elimäellä luennon Elimäen Hämeenkylän Kartanon  piiat vuosina 1799-1801. Tiina valottaa esityksessään piikojen arkea Jacobina Munsterhjelmin päiväkirjan ja muiden lähteiden pohjalta. Tallenne on katsottavissa 10.10.2021 asti tästä:

https://youtu.be/974QI4Woi-A

Lisätietoa:

Luennon aihe liittyy läheisesti Kouvolan Poikilo -museon näyttelyyn Kartanoiden Kouvola, missä luennon pohjana oleva Jacobina Munsterhjelmin päiväkirjaharvinaisuus on näytteillä. https://www.poikilo.fi/paivakirjaharvinaisuus-esilla-kartanoiden-kouvola-nayttelyssa/

Näyttelyyn ehtii vielä tutustua 10.10.2021 asti ja Kartanoiden Kouvola -kirja, johon päiväkirja on kokonaisuudessaan suomennettu, löytyy myös Kouvolan kaupungin verkkokaupasta. https://verkkokauppa.kouvola.fi/tuote/kartanoiden-kouvola/. Lisätietoa saa myös amanuenssi  Hanna Kaivonurmelta ().

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *