Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Matti Jaakkolalle suomalaisen sukututkimuksen ansiomitali

Yhdistyksemme 15.3.2021 pidetyssä vuosikokouksessa verkkosivujemme tekninen ylläpitäjä Matti Jaakkola nimitettiin Lahden seudun sukututkijat ry:n kunniajäseneksi perusteena hänen vuosikymmenien mittainen arvokas, pyyteetön ja korvaamaton toimintansa yhdistyksen hyväksi. 

Syyskokouksessamme tänään 22.11.2021 Matti Jaakkolalle luovutettiin Suomen Sukututkimusseuran hänelle myöntämä suomalaisen sukututkimuksen ansiomitali kunniakirjoineen. 

Hollolassa asuva Matti Jaakkola on eläkkeellä oleva tietotekniikkakouluttaja. Hän on aloittanut sukututkimusharrastuksen 1970-luvulla ja tehnyt jo tuolloin ensimmäisen sukututkimusohjelmansa Mikro-Mikko 1 –mikrotietokoneelle. 1980-luvulla hän teki ensimmäisen SukuSampo-ohjelmansa Windows 2 –käyttöjärjestelmän tietokoneisiin.

Ensiesityksensä yhdistyksemme tilaisuudessa hän piti tammikuussa 1987 aiheesta tietokoneavusteinen sukututkimus ja saman esityksen hän piti myöhemmin myös valtakunnallisilla sukututkimuspäivillä. Tuona vuonna hän piti sukututkijoille myös ensimmäisen kurssinsa; siinä opeteltiin käyttämään hänen tekemäänsä sukututkimusohjelmaa.

Seuraavana vuonna Matti Jaakkola liittyi yhdistyksemme jäseneksi. Hän on ollut aktiivisesti mukana toiminnassamme siitä lähtien. Hänet tunnetaan paitsi sukututkijoita alati auttavana tietotekniikka-asiantuntijana myös mielenkiintoisten sukututkimusaiheisten luentojen pitäjänä ja Sukuset-jäsenlehtemme ahkerana artikkelikirjoittajana. Perinteisestä sukututkimuksesta hän on edelleen yhtä innostunut kuin harrastuksen alkuvuosina vuosikymmeniä sitten ja ilahduttaa tutkimustuloksillaan laajaa tuttava- ja sukututkijapiiriä.

Vuosien varrella hän on myös uudistanut ja päivittänyt SukuSampo-ohjelmaansa. Viimeisin versio on SukuSampo2 vuodelta 2016. Se on ilmainen, kaikille avoin sukututkimusohjelma. Siihen voi tutustua ja sen voi ladata verkkosivuiltamme www.lahdenseudunsukututkijat.com.

Vuodesta 2016 alkaen Matti Jaakkola on toiminut myös verkkosivujemme teknisenä ylläpitäjänä. Hän on yksi keskeisimpiä, yhdistyksemme päivittäisissä toiminnoissa mukana olevia toimihenkilöitämme. Hän on uudistanut verkkosivustomme ja luonut niiden yhteyteen jäsenille tarkoitetun jäsensivuston sekä yhdistyksen keskeisten toimijoiden käyttöön hallitussivuston ja suunnittelee ja toteuttaa niihin jatkuvasti käyttäjiä hyödyttäviä uusia toimintoja.

Lämpimät onnittelut Matti Jaakkolalle, suomalaisen sukututkimuksen ansiomitalin ansaitulle saajalle!

Matti Jaakkola saa kuvassa suomalaisen sukututkimuksen ansiomitalin ja kunniakirjan, jonka ojensi Leo Laakko. Kuva: Risto Ruohonen

Matti Jaakkola. Kuva: Risto Ruohonen

Matti Jaakkolalle kukat ojensi Tuula Niskanen, keskellä Leo Laakko. Kuva: Risto Ruohonen