Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Hämeenlinnan retki ja joulutauko

Vuoden viimeinen jäsenillemme tarkoitettu tapahtumamme ennen joulutaukoa oli tänä syksynä aloittamamme Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankkeen työryhmien jäsenille järjestämämme Hämeenlinnan retki. Hankkeessa on mukana lähes 50 henkilöä, joista retkelle osallistui 11 jäsentämme. 

Päivän aluksi tutkija Juho Mattila esitteli meille Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikassa Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelon kokoamisessa välttämättömiä tietolähteitä lukuisin päijäthämäläisin esimerkein. Seikkaperäinen esitys tulee nähtäväksi verkkosivujemme jäsensivujen Hankkeita-valikkoon. Juhon asiantuntija-apu hankkeellemme on korvaamaton. Hänen kokoamiensa alueemme, hankkeellemme erittäin hyödyllisten, tiedostojen määrä on merkittävä. 

Seuraavaksi tutustuimme opastetusti ihastuttavan museon, Palanderin talon, joulunäyttelyyn. Se on ainutlaatuinen, vuosittainen keino päästä aikamatkalle 1800 – 1900-luvun taitteen hämäläisen porvariskodin joulun valmisteluun ja joulunviettoon.

Johan tulikin nälkä, kun näimme Palanderin talon “kulta-ajan” joulupöydän! Sen jälkeen sopikin hyvin siirtyä lounaalle entisen Suomen kasarmin alueella sijaitsevaan Kerhoravintola Seiskaan. Puinen rakennus on arkkitehti August Bomanin käsialaa oleva vuosina 1882 – 1883 valmistunut sotilaskoti. Ruoka oli maistuvaa ja melkoisen runsas asiakaskunta näytti koostuvan niin ensihoidon, puolustusvoimien kuin meistä “siviiliväestäkin”. Lounasta ahmiessa unohtui ottaa kuvakin… 

Lounaan jälkeen palasimme Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikkaan. Kuvakavalkadin kolmessa viimeisessä otoksessa katsastamme yhdessä lainhuutokortistoa, joka on jo digitoitukin. Kunhan Kansallisarkiston Astia-palvelu uudistettuna avautuu, niin sitä voi tutkia myös verkossa.

Hyvää joulua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.