Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kävelykierroksella Lahden Mattilanmäellä

Anneli Seppälä johdatteli 10 hengen ryhmämme tänään menneisiin aikoihin, kun kiertelimme Mattilanmäen maisemissa. Ilman opasta vanhoja paikkoja olisikin melkoisen vaikeaa hahmottaa, rakennuskanta kun on lähes kokonaan vaihtunut.

Kierroksen jälkeen puolet porukasta tutustui vielä Reunanpalsta -Elämää kaupungin sylissä -näyttelyyn Reunanpalsta – Elämää kaupungin sylissä – Historiallinen museo (lahdenhistoriallinen.fi) Lahden kaupunginteatterin tiloissa. Mukava iltapäivä Lahden historian parissa!

Takana olevassa rakennuksessa toimi vuosina 1908 – 1909 Haulitehdas Ilmarinen Osakeyhtiö. Nykyään talo on kuvanveistäjä Matti Vesasen ja hänen perheensä yksityiskoti, jossa on silloin tällöin pidetty myös taidenäyttelyjä. Haulitehtaasta voi lukea lisää Matti Vesasen kotisivuilta: Haulitehdas – Matti Vesanen
Lahden kartta vuodelta 1910, kuvassa merkittynä myös haulitehdas. Kuva kirjasta Urbes Finlandiae – Suomen kaupunkien historiallinen kartasto
Reunanpalsta-näyttelyssä Lahden kaupunginteatterin tiloissa
Lahden kaupungin asemakartta v. 1910 kuvattuna Reunanpalsta-näyttelyssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.