Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkellä Mäntsälän Nummisten Frugårdissa eli Alikartanossa

Tänään sunnuntaina 15.5.2022 retkeilimme 9 hengen porukalla Mäntsälän Nummisten kylässä. Tutustuimme opastetusti Frugårdiin eli Alikartanon museoon, joka tunnetaan erityisesti tutkimusmatkailija Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkotina.

Lisäksi kävimme lähistöllä omatoimisesti katsomassa Nordenskiöldien sukuhautaa, autonomian aikana Nummisissa toiminutta A. E. Nordenskiöldin isoisän perustamaa kalkkikivilouhosta, Tikkaron kartanon päärakennusta, Nummistenkoskea ja Nordbon kartanon päärakennusta. Ennen kotimatkalle lähtöä ruokailtiin vielä Mäntsälän keskustassa sijaitsevassa Kulmis-kahvila-ravintolassa.

Retkikuvia on kuvasivustollamme Lahden seudun sukututkijat ry (kuvat.fi)

Mäntsälää käsitteleviä historiateoksia on hankittu kirjastoomme lisää kymmenkunta ja ne ovat lähiaikoina lainattavissa.

Frugårdin eli Alikartanon päärakennuksen edessä yhdessä oppaamme kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.