Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkellä Helsingissä

Tämänpäiväinen retkemme suuntautui pääkaupunkiin. Ensimmäiseksi tutustuimme Luonnontieteelliseen museoon: upea rakennus, mielenkiintoista historiaa ja esillä valtava luonnontieteellisten kokoelmien kirjo.

Helsingin taidemuseossa saimme mainion asiantuntijaopastuksen boheemin taiteilijapariskunnan Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän elämään, taiteeseen ja aikakauteen. Näyttely johdatteli samalla meidät jo tämän kesän tapahtumiemme erityisteeman, mielenterveydenhoidon historian pariin; Gretahan vietti elämänsä viime vuosikymmenet Kellokosken mielisairaalassa.

Päivällisellä ravintola Ateljé Finnessä nostimme maljan Hollolassa Voistion kartanossa syntyneen kuvanveistäjä Gunnar Finnen kunniaksi. Tuotteliaan taiteilijan ateljee oli näissä samoissa tiloissa vuosina 1926 – 1952. Esillä on runsaasti Finnen tuotantoa ja atmosfääri on ainutlaatuinen. Ravintolan keittiökin ylitti odotukset: kolmen ruokalajin päivällinen oli erinomainen, kuten myös palvelu. Ei siis ihme, että ravintola oli tällaisena tavallisena arkitiistainakin täynnä ruokailijoita.

Retkikuvia tulee nähtäville lisää kuvasivustollemme Lahden seudun sukututkijat ry (kuvat.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.