Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Visuaalisten taiteiden museo Malva Lahdessa tuli tutuksi

Sateisena perjantaipäivänä 27.5.2022 tutustuimme 19 hengen retkiryhmällä huhtikuun lopulla Lahdessa avattuun visuaalisten taiteiden museo Malvaan. Pirteä ja selkeäsanainen oppaamme tutustutti meitä puolitoista tuntia upouuden museon antiin.

Kokoelma-aarteiden näyttelyssä näimme museon makupaloja niin muotoilun kuin taiteen ja mainosjulisteiden saralta. Vuoden 2022 Lahden kansainvälisessä julistetriennalessa on esillä peräti 350 julistetta ympäri maailmaa. Hollantilaisen muotoilija-taiteilija Maarten Baasin puhuttavia teoksia on Malvassa nähtävillä nyt ensi kertaa Suomessa.

Seuraava retkemme on viikon päästä. Perjantaina 3.6.2022 tutustumme opastetusti sekä Heinolan kaupunginmuseon 29.5.2022 avattavaan Ruokajuurilla-näyttelyyn että Heinolan hautausmaan mielenkiintoisiin hautamuistomerkkeihin. Välissä haukataan syötävää ihastuttavassa Harjupaviljongissa. Ilmoittaudu Heinolan retkellemme ja muihin tuleviin tapahtumiimme tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Varapuheenjohtaja Risto Ruohonen ja puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka normaalia kapoisempina
Sihteeri Tuula Niskanen Eero Aarnion v. 1963 suunnittelemassa Pallotuolissa. Aarnio työskenteli lahtelaisen Askon suunnittelijana 1960-luvun alussa ennen oman toimistonsa perustamista.
Viipurin taidemuseon ja historiallisen museon kokoelmien teoksia on myös Lahdessa. Tämä Janne Muusarin hyvän mielen oljyvärityö Linja-autossa on vuodelta 1935. Kotipaikkaansa Lahdessa pitävä linja-autojätti Koiviston Auto Oy on ollut tukemassa maalauksen konservointia.
Katsojaan reagoiva Ahto-teos on Malvan aulatilan katseenvangitsija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.