Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Tulevan viikon 24 (ma 13. – su 19.6.2022) tapahtumiamme

Ensi viikon kaikissa yleisötapahtumissamme ovat esillä oman aikansa normeista poikenneet henkilöt.

Maanantaina 13.6.2022 klo 18 alkaen FT Petteri Pietikäinen kertoo vaivaisista, kylähulluista ja kansanparantajista Suomessa. Verkkoluento on Hulluuden historiaa 1800 – 1900-luvuilla -luentosarjan toinen osa.

Keskiviikkona 15.6.2022 historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiirissä klo 18 alkaen käsitellään Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjaa Kellokosken Prinsessa. Ilkka Raitasuo on joutunut valitettavasti 10.6.2022 peruuttamaan osallistumisensa tapahtumaan ja lukupiiriläiset keskustelevat tällä kertaa kirjasta keskenään. Lukupiirin vetäjänä on Riitta Kokko-Parikka.

Torstaina 16.6.2022 klo 18 alkaen esitelmäillassamme verkossa FT Tuija Saarinen-Härkösen aiheena ovat rintamakarkurit. Rintamakarkuruus on arka aihe suomalaisessa historiantutkimuksessa. Rintamalta karkasi talvi- ja jatkosodan aikana yli 30.000 miestä. Aiheesta uuden kirjan julkaissut Tuija Saarinen-Härkönen kertoo teoksessaan ja esityksessään keitä rintamakarkurit olivat, miksi he pakenivat ja kuinka heidän kävi. Syvyyttä ja kokemuksellisuutta aiheen käsittelyyn tuo rintamakarkuri Eino Hietarinteen tarina. Vuonna 1905 syntynyt Hietarinne oli Orimattilan Mallusjoelta ja hän kaatui palvellessaan Maaselän kannaksella elokuussa 1943.

Yhdistyksemme toimihenkilöille tarkoitettuja tapahtumia ensi viikolla ovat:

Teknisen ylläpidon verkkosivukoulutus ma 13.6. klo 13 ja to 16.6. klo 10 Zoomilla.

Hallituksen kokous 8/2022 ti 14.6. klo 10 Zoomilla.

Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankkeen ryhmänvetäjien kokous pe 17.6. Zoomilla.

Tällä viikolla julkistettuja syksyn tapahtumia jäsenillemme ovat:

SukuJutut-sukututkimusohjelma tutuksi -opastus verkossa torstaina 22.9.2022 klo 18 Björn Wigrenin johdolla.

Vanhat käsialat asiakirjoissa -verkkokoulutusta on taas syksyllä 2022 ohjelmassa tiistai-iltaisin klo 18 alkaen 27.9., 18.10., 15.11. ja 13.12. Järjestäjänä on Turun Seudun sukututkijat ry yhdessä muutamien muiden sukututkimusyhdistysten, mm. Lahden seudun sukututkijat ry:n, kanssa. Kouluttajana toimii FT Veli Pekka Toropainen.

Sukututkimusyhdistysten teemailtasarjassa Turun Seudun Sukututkijat ry järjestää tiistaina 22.11. klo 18 alkaen verkkoluennon aiheesta Pieksäjäisiä ja pakenevia piikoja – Isäntäväen ja palkollisten väliset suhteet 1600-luvun Turussa. Luennoitsijana on FT Veli Pekka Toropainen.

Näihin ja muihin julkistettuihin, ennaltailmoittautumista vaativiin tapahtumiimme ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.