Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kummitusteemainen iltaretki Lahdessa

Kummituksia ja mystisiä tarinoita -kävelykierroksellemme Lahdessa eilen elokuun viimeisenä päivänä osallistui 20 henkilöä ja viimeisessä illan tutustumiskohteessa joukkoon liittyi vielä yksi jäsenemme. Lahti-opas Erja Wiikin opastuksella kuljimme Lahden vanhalta radioasemalta peruskorjauksen vuoksi huputetun kaupungintalon ja Millerin talon kupeesta kohti hotelli-ravintola Opiston Kunkkua eli vanhaa Lahden kansanopistoa ja kuulimme tarinoita paikallisista henkiolennoista ja muista mystisistä tapauksista sekä samalla rakennusten historiasta ja entisajan uskomuksista. Vilahtipa alkutaipaleella ulkosalla näkökentässämme yksi haamukin, joka lienee ollut Lahden kartanon edesmennyt emäntä Ida Henriette Fellman (1847 – 1917).

Lahden vanhalla radioasemalla on Lahden Radioamatöörien ja museoväen lisäksi myös henkiolentoja
Ida Henriette Fellmannin haamu häilymässä Lahden Radiomäellä lautasantennin vasemmalla puolella
Nyt remontissa olevassa 110-vuotiaassa Lahden kaupungintalossa on kuultu selittämätöntä mekaanisen kirjoituskoneen näppäinääntä sekä laulua.
Lahden vanhan kansanopistorakennuksen edessä

Lahden kansanopistona ja ajoittain sotasairaalanakin toimineessa linnamaisessa, nykyään hotelli-ravintola Opiston Kunkkuna toimivassa rakennuksessa on sen lähes 120-vuotisen historian aikana tehty havaintoja jopa kymmenestä kummituksesta. Tarinat heistä olivat erityisen kiehtovia. Kävelykierroksen jälkeen nautimme maistuvan suolaisen piirakan ja kahvin ja sitten tutustuimme vierailuisäntämme Mikon opastuksella rakennuksen moninaisiin, vanhaa kunnioittaen kunnostettuihin tiloihin.

Kansanopistorakennuksen tiloissa ei näkynyt henkiolentoja, mutta henki kyllä lähes salpautui kauniista interiööreistä ja siitä, miten huikeat näköalat mäellä sijaitsevan upean rakennuksen runsaslukuisista ja ihastuttavista ikkunoista ympärillä olevaan Lahden kaupunkiin avautuvatkaan! Tapahtumajärjestäjälle paikka on verraton: lukuisia erikokoisia kokous- ja juhlatiloja (istumapaikka 12 – 210 henkilölle) sekä hintaansa nähden tasokkaita hostelli- ja hotellihuoneita on runsaasti. Hotel | Opiston Kunkku | Suomi Kunkku-yritysperheeseen kuuluvat myös Asikkalassa Vääksyn kanavan kupeessa viehättävässä vanhassa puurakennuksessa toimiva ravintola Kanavan Kunkku sekä Tahkovuorella toimiva ravintola Kunkku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *