Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankeväen retki Kansallisarkistoon

Talonhaltijahankeväkeä kävi keskiviikkona 28.9.2022 tutustumassa Kansallisarkiston tarjoamiin perinnöksiostomateriaaleihin 16 henkilön voimin.

Aluksi kokoonnuimme kuulemaan ylitarkastaja Ville Kontisen esittelyä mm. arkistolaitoksen historiasta ja tämän hetkisestä toiminnasta, joka suurelta osin keskittyy verkko- ja tietopalveluihin.  Kansallisarkistolla on myös kirjasto, jonka kirjastoluetteloa kiinnostuneet voivat tutkia hakupalvelu Finnassa.

Kansallisarkiston asiointipalvelu Astiaan saimme myös pikaisen katsauksen ennen siirtymistä varsinaiseen aiheeseen eli perinnöksiostoihin. Arkistolle oli jo aiemmin lähetetty kaksi esimerkkiä perinnöksiostoista ja niiden materiaali, perintökirjataltio ja -aktit oli tuotu esille ja kirjoja selailemalla pystyi jo hahmottamaan sen, mistä aloittaa tutkimus ja mitä materiaalia pitäisi tilata.

rhdr

Perinnöksiostoaineistosta osa on jo digitoitu, mutta varsinkin vuoden 1860 jälkeiset ostot on käytävä tutkimassa arkistossa. Aiheeseen on hyvä tutustua oheisen linkin materiaalista; http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Senaatin_perinn%C3%B6ksiostoasiakirjat

Saamamme opastuksen ja esimerkkien avulla siirryimme tilaamaan aineistoa tutkijasaliin. Koska aineiston toimittamisessa menee aikaa, niin kävimme välillä maukkaalla lounaalla Ravintola Helsingissä. Virkistyneenä palasimme iltapäivän ajaksi tutkimaan meille toimitettuja aineistoja ja tilaamaan uutta.

Kuvat: Hannele Mononen, Pauli Helén

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *