Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ensi viikon 40 (ma 3. – su 9.10.2022) ohjelmamme

Maanantaina 3.10.2022 kokoontuu taas Joutsan sukututkimuspiiri klo 17 – 20 Joutsan hyvinvointituvalla (Jousitie 40) Sari Virtasen johdolla. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätön.

Maanantaina 3.10.2022 Juha Vuorelan/Tmi Juhan Suku maanantailuennon aiheena Teamsilla klo 18 alkaen on Isovihan aika ja sen vähäiset lähteet. Jäsenemme, ilmoittaudu tänään sunnuntaina 2.10.2022, niin saat illalla kutsulinkin sähköpostiisi.

Tiistain 4.10.2022 DNA-illassamme Erkki Kiuru pitää esityksen aiheesta geneettisen sukututkimuksen kolme testiä klo 18 alkaen. Esitystä voi seurata sekä etäyhteydellä että toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A, Lahti, missä jo klo 16.30 alkaen saa opastusta DNA-testien tilaamiseen ja apua tulosten tulkintaan. DNA-iltoihin ilmoittaudutaan etukäteen, huomioithan, että etäyhteydellä ja paikan päällä osallistuville on erilliset ilmoittautumiset. Zoom-kutsulinkki lähetetään vain etäyhteydellä osallistuville.

Keskiviikkona 5.10.2022 kirjastomme edellä mainitussa osoitteessa on avoinna kirjoja lainaaville ja palauttaville jäsenillemme sekä myyntituotteidemme ostajille klo 14 – 18. Samanaikaisesti on tarjolla myös perinteisen sukututkimuksen henkilökohtaista neuvontaa jäsenillemme klo 14 – 18. Neuvojina toimivat Tarja Piitulainen ja Päivi Valtonen. Ajat sekä etäyhteydellä että toimitiloissamme pidettävään neuvontaan varataan aina etukäteen. Keskiviikon päätteeksi esittelen vielä yhdistystämme ja sen toimintaa Zoomilla klo 18 alkaen, linjoille pääset tästä linkistä:  https://us06web.zoom.us/j/97930915293?pwd=T3d5U0QwTDAxVWZWTmxXM0pDc3lDZz09

Torstaina 6.10.2022 Juha Vuorelan/Tmi Juhan Suku esitelmäillan aiheena Teamsilla klo 18 – 20.15 on kunnallishallinnon vuosisata. Kuntien arkistot alkoivat muodostua 1860-luvulla kunnallisasetuksen myötä. Monet, ennen seurakunnille kuuluneet tehtävät lankesivat nyt kunnille. Luennolla käsitellään kunnallishallinnon rakennetta ja sen tuottamaa asiakirja-aineistoa. Tarkoitus on tuoda esille nimenomaan sukututkijoita kiinnostavaa materiaalia. Ilmoittaudu viimeistään edellisenä iltana niin saat kutsulinkin sähköpostiisi.

Tapahtumiimme ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Jos et vielä ole jäsenemme ja haluat mukaan tapahtumiimme, liity joukkoomme tästä: Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com)

La 8. – su 9.10.2022 Vantaan Seudun Sukututkijat järjestää Kuulutko Sukuuni -tapahtuman verkossa Kuulutko Sukuuni Katso tästä tapahtuman ohjelma ja aikataulu: Luento-ohjelma ja luennoitsijat – Kuulutko Sukuuni Lahden seudun sukututkijat ry on mukana näytteilleasettajana ja pidän molempina päivinä yhdistyksemme esittelyjä Zoomilla omalla messukanavallamme. Katso niiden aikataulut tästä: Tulevia tapahtumia – Lahden seudun sukututkijat ry

Uutena tapahtumanamme on tällä viikolla  julkistettu retki Helsingin Katajanokalle torstaina 12.1.2023 kohteina Uspenskin katedraali, Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseo sekä lounas Helsingin lääninvankilana ja tutkintavankilana vuosina 1837 – 2002 toimineen Hotel Katajanokan Linnankellarissa ja sen jälkeen vielä vankilakierros rakennuksessa. Lyhyiden kävelymatkojen etäisyydellä toisistaan sijaitsevissa kohteissa on opastus. Retkiryhmään voidaan ottaa max 20 henkilöä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset tästä: Tulevia tapahtumia – Lahden seudun sukututkijat ry

Kuva: Asikkalassa sijaitseva Urajärven kartano kuvaamanani 27.9.2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *