Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ensi viikon 46 (ma 14. – su 20.11.2022) tapahtumamme

Hyvää isänpäivää! Tässä ensi viikon 46 (ma 14. – su 20.11.2022) tapahtumamme.

Maanantailuennolla 14.11.2022 klo 18 – 19.30 Juha Vuorelan/Tmi Juhan Suku aiheena on kirjallisen sukujulkaisun tuottaminen. Jäsenemme ilmoittautuvat verkkoluennolle viimeistään tänään sunnuntaina 13.11.2022 ja ilmoittautuneille lähetetään ryhmäsähköpostilla Teams-kutsulinkki.

Tiistaina 15.11.2022 Veli Pekka Toropainen opastaa meitä vanhojen käsialojen saloihin klo 18 – 19.30 Turun Seudun Sukututkijoiden yhdessä muiden sukututkimusyhdistysten kanssa järjestämässä verkkotapahtumassa. Jäsenemme ilmoittautuvat siihen viimeistään huomenna maanantaina 14.11.2022 ja ilmoittautuneille lähetetään ryhmäsähköpostilla Zoom-kutsulinkki.

Keskiviikkona 16.11.2022 klo 18 alkaen pidetään yhdistyksemme sääntömääräinen syyskokous toimitiloissamme Lahdessa osoitteessa Väinämöisentie 2 A. Kokousta ja sen jälkeistä jäsentapaamista pääsee seuraamaan myös etäyhteydellä ilmoittautumalla viimeistään tiistaina 15.11.2022. Ilmoittautuneille lähetetään ryhmäsähköpostilla Zoom-kutsulinkki. Syyskokouksen kokouskutsu on julkaistu syyskuussa ilmestyneessä Sukuset-jäsenlehdessämme ja verkkosivuillamme. Kokousaineistoon voi tutustua jo etukäteen verkkosivujemme jäsensivujen Aineistoja-valikon Kokousaineistoja-alavalikossa tästä: https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/jasensivut/2022/11/11/syyskokouksen-2022-aineisto/ Syyskokouksen jälkeisessä jäsentapaamisessa tulevat hallituksen jäsenet esittäytyvät ja Matti Jaakkola esittelee Sukuset-jäsenlehden sisällysluettelohakua.

Torstaina 17.11.2022 klo 18 alkaen Suomen Sukututkimusseuran HisKi-tallennustyön koordinaattori Kati Ahopelto esittelee verkkotapahtumassamme HisKi-tallennusta.  HisKi-eli Historiakirjat-tietokanta on yksi Suomen Sukututkimusseuran verkkopalveluista ja monelle sukututkijalle korvaamaton apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tutkimiseen.

HisKi-tietokannan täydentäminen perustuu vapaaehtoisten panokseen ja kenellä tahansa on mahdollisuus osallistua siihen. Olisiko sinulla kiinnostusta alkaa HisKi-talkoolaisena tallentaa vaikkapa nykyisen Päijät-Hämeen alueen seurakuntien yli 100-vuotiaita historiakirjoja Suomen Sukututkimusseuran HisKi-tietokantaan? Kaikille avoimeen tapahtumaan ilmoittaudutaan viimeistään keskiviikkona 16.11.2022 ja ilmoittautuneille lähetetään Zoom-kutsulinkki.

Tapahtumiimme ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Teknisten ongelmien takia verkkosivujemme tapahtumakalenteri ei näy eikä siihen päästä edelleenkään lisäämään uusia tapahtumia, vaikka niitä on runsaasti julkistamista vailla. Pahoittelemme kovasti asiaa!

Verkkosivujemme jäsensivujen Aineistoja-valikon Tietolähteitä-alavalikkoon on eilen lisätty linkki Juha Vuorelan/Tmi Juhan Suku pikaopastusvideoihin. Juha Vuorelan pikaopastusvideot – Lahden seudun sukututkijat ry, jäsensivut Niissä on vinkkejä erilaisten nettipalveluiden käyttämiseen ja niiden sisällön hyödyntämiseen sukututkimuksessa. Opastuspaketissa on yli 30 videota ja niitä laitetaan sinne lisää lähes viikoittain.

Kuvan Hausjärvellä sijaitsevasta Mommilan kirkosta ja seurakuntatuvasta olen ottanut isänpäivänä 12.11.2017, jolloin Mommilassa järjestettiin yhdistetty isänpäivän ja Kordelinin päivän juhla. -Riitta