Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ensi viikon 48 (ma 28.11. – su 4.12.2022)ohjelmamme ja uudet julkistetut tulevat tapahtumamme

Hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita! Tässä ensi viikon ohjelmamme:

Maanantailuennolla verkossa ma 28.11.2022 Juha Vuorela/Tmi Juhan Suku kertoo klo 18 -19.30 ajanlaskun kummallisesta historiasta ja vanhoista kalentereista.

Torstain 1.12.2022 esitelmäillassamme verkossa Juha Vuorela vuorostaan käsittelee kaupan historiaa maakauppiaista kauppakeskuksiin klo 18 – 20.15, välissä on vartin tauko. Kaupankäynti oli aikoinaan luvallista vain kaupungeissa. Juha perehdyttää meitä sekä kaupunkien porvareihin että 1800-luvun puolivälissä maisemaan ilmestyneiden maakauppiaiden vaiheisiin. Myös kulkukauppiaat ovat esittelyn kohteina. Saamme tietoa siitäkin, millaisia arkistoaineistoja kauppa on jättänyt jälkeensä.

Lauantaina 3.12.2022 pidetään syyskauden viimeinen Geni-työpaja klo 10 – 13 toimitiloissamme Lahdessa osoitteessa Väinämöisentie 2 A Mia Järvisen johdolla. Työpajassa käydään yhdessä läpi Geni.com-yhteisjulkaisujärjestelmän ominaisuuksia ja hyviä käytänteitä. Työpajaosuuteen kannattaa ottaa mukaan oma läppäri tai tabletti ja varata mukaan Genin käyttöön liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tarjolla ei ole esittelijän yksinpuhelua, vaan keskustelua ja yhdessä tekemistä. Geni-työpajat on tarkoitettu vain jäsenillemme ja maksimiosallistujamäärä on 30. Niihin ei voi osallistua etäyhteydellä.

Tällä viikolla on julkistettu seuraavia uusia kevätkauden 2023 tapahtumia ja avattu ilmoittautuminen niihin:

Tiistaina 31.1.2023 klo 18 alkaen sukututkimusyhdistysten teemailtasarjassa Keravan Seudun Sukututkijat ry järjestää verkkoluennon aiheesta Kellokosken ruukin historia, myös jäsenemme voivat osallistua. Esitelmöitsijänä on Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta.

Torstaina 23.3.2023 klo 18 alkaen akatemiatutkija, dosentti Johanna Annola pitää verkkoluennon aiheesta tilattoman naisen elämänkaari 1800-luvun Suomessa.

Kevätkauden 2023 Geni-työpajojen, perinteisen sukututkimuksen neuvontapäivien, kirjastomme aukiolopäivien, yhdistyksemme verkkoesittelyiden ja kotisivujemme jäsensivujen verkkoesittelyiden ajankohdat on merkitty verkkosivujemme tapahtumakalenteriin ja ilmoittautuminen niihin on avattu.

Kaikkiin yleisötapahtumiimme ilmoittaudutaan ja niitä voi katsoa pikasilmäyksellä tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Joulun ajan voidaan katsoa alkavan ensimmäisestä adventtisunnuntaista, jolloin kirkoissa lauletaan Hoosianna. Sisäkuvan Kärkölän kirkosta olen ottanut sen vuoden 2018 jouluasussa. -Riitta

,