Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Jäsentapaamisessa 16.3.2023 Leo Laakko kertoi Laukkasten suvusta ja sukuseurasta

Torstaina 16.3. yhdistyksemme toimitiloissa kokoontui 13 jäsentämme kuulemaan Leo Laakon esitystä Laukkasten suvusta. 

Leo esitti illan aluksi sukuseuran historiaa ja toimintaa käsittelevän videon. Esityksestä selvisi, että 1988 perustetun Laukkasten sukuseuran perustana on sukunimi ja siihen kuuluu useista eri sukulinjoista polveutuvia Laukkasia. Varhaisin kirjallinen lähde Laukkasista löytyy jo vuodelta 1480, mutta Laukkasia lienee ollut jo paljon aiemmin.

Esityksen jälkeen keskustelu polveili vilkkaana ja ehdittiinpä ruotia niin Pähkinäsaaren rauhan rajan sijaintia kuin asutuksen leviämistä Suomessa. Ilta venähtikin parin tunnin mittaiseksi ennen kuin oli aika kiittää mukavasta seurasta ja suunnata kohti kotia. Jos et ehtinyt mukaan, mutta Laukkaset kiinnostavat, voit tutustua heidän kotisivuihinsa osoitteessa https://laukkaset.org/

Seuraava jäsentapaaminen toimitiloissamme on 29.3. vuosikokouksen jälkeen noin klo 19, jolloin Merja Åkerlind kertoo Anttilanmäen kaupunginosasta. – Päivi Valtonen