Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Teatteriretki Valkeakoskelle 3.12.2023

Sunnuntaina 3.12. kävimme Valkeakosken kaupunginteatterissa reilun 30 hengen voimin katsomassa näytelmän Veriruusut, joka perustuu vuoden 1918 tapahtumiin Valkeakoskella. Anneli Kannon kirjan pohjalta tehty näytelmä oli hieno, koskettava tarina koskilaisista, sodasta ja nuorista punakaartilaisista tytöistä, ”hamekaartista”, esitettynä autenttisessa ympäristössä – osa tapahtumista on oikeasti aikanaan tapahtunut tämän rakennuksen seinien sisällä. Lopussa hautaan pudotettiin sekä punainen että valkoinen ruusu.

Teatteriesityksen jälkeen nautimme maittavan pikkujouluaterian teatterin tiloissa. Hallituksen ja koko yhdistyksemme puolesta kiitimme illan päätteeksi Juha Ilmoniemeä hyvin hoidetusta loppuvuoden puheenjohtajakaudesta jouluisella lahjalla, joka toivottavasti maistuu. Kiitokset myös Päivi Valtoselle teatteriretken järjestelyistä.

-Aino Helle

Puheenjohtajamme Juha Ilmoniemi lahjoineen ja hallituksen jäsenet Hannele Mononen, Päivi Valtonen, Eira Sällinen, Aino Helle ja Pauli Helén (kuva Risto Ruohonen)
Jouluinen noutopöytä Valkeakosken kaupunginteatterissa (kuva Eira Sällinen)
Näyttelijät lavalla Veriruusut-esityksen lopussa (kuva: Eira Sällinen)