Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkeilyä

Retkeilimme Hattulassa ja Hämeenlinnassa viime viikon keskiviikkona 21 hengen voimin. Päivän aikana tutustuimme Pyhän Ristin kirkkoon, Hämeenlinnan vanhaan kaupunkiin, vankilamuseoon ja uuteen kaupunkiin sekä uuteen kirkkoon. Hämeenlinnan uusi 1798 valmistunut kirkko torin laidalla on pysynyt paikoillaan tukevammin kuin vanhan kaupungin kirkko, joka Ainon kertoman mukaan tuppasi valumaan rinnettä alas kohti järveä. Retken kuluessa Aino esitteli vanhasta kaupungista piirtämiään erilaisia karttoja ja havainnekuvia asutuksesta 1700-luvun alkupuolella.

Seuraava retkemme on ensi viikolla keskiviikkona 3.7., kohteena Porkkalan kartano Lammilla, Putulan kirjasto Hämeenkoskella ja Ruusumäki Asikkalassa. Ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta pari nopeaa mahtuu vielä mukaan retkelle, jos ilmoittautuu 28.6. mennessä.

Myös elokuun Lohja-Inkoo reissulle on enää kaksi paikkaa jäljellä.

Tiistaina 2.7. on jälleen kirjastopäivä ja mahdollisuus poiketa toimitiloissa juttusilla ja kahvilla. Tervetuloa!

Kuvassa Hattulan Pyhän Ristin kirkon sakastin ikkunanpielessä oleva maalaus Pyhästä Kakukyllasta eli rotilta ja hiiriltä suojelevasta pyhimyksestä. Pyhimys on tunnettu lähinnä Saksan ja Ruotsin alueella. Linköpingistä Ruotsista löydetyssä 1500-luvun käsikirjoituksessa mainitaan Kakukyllan olleen neitsyt, jonka rotat ja hiiret söivät elävältä hänen viruessaan vankeudessa. Pyhän Ristin kirkossa on ainoa rottien pyhimyksestä maalattu kuva Suomessa.

Kuvassa oppaamme dosentti Aino Katermaa ja retkeläisiä tutustumassa Hämeenlinnan vanhaan kaupunkiin. Sää suosi retkeläisiä ja uhkaavat sadepilvet kiersivät reittimme, vain muutama pisara ripsahteli matkalla vankilaan.

Kuvat: Pauli Helén