Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Arkistoretki Helsinkiin kohteina kansalliskirjasto, kansallisarkisto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

maaliskuun 29. päivä klo 09:20 - 17:50


Teemme arkistoretken Helsinkiin perjantaina 29.03.2019. Kohteina ovat tällä kertaa kansalliskirjasto, kansallisarkisto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Klo 9.20 Lähtö Lahdesta Helsinkiin Z-junalla. Matkan varren asemilta (mm. Henna, Mäntsälä, Haarajoki, Kerava) voi tulla myös kyytiin.

Klo 10.24 Aikataulun  mukainen saapuminen Helsingin päärautatieasemalle. Helsingin päärautatieasemalta pääsee kohteesta toiseen kävellen tai jos on huonojalkaisia mukana, matkoja voidaan lyhentää raitiovaunua käyttäen. 

Klo 11.00 Tutustuminen kansalliskirjastoon, Unioninkatu 36. Ohjelmassa kansalliskirjaston esittely sukututkijoiden näkökulmasta. Ryhmäopastuksen hinta on 50 €, maksamme summan osallistujien kesken.

Klo 12.15 Lounas Café Hausenissa kansallisarkiston rakennuksessa, Rauhankatu 17. Neljä lounasvaihtoehtoa, joista kallein 9,30 €.

Klo 13.00 Tutustuminen kansallisarkisto Helsingin toimipaikkaan, Rauhankatu 17. Ohjelmassa maksuton esittelykierros kansallisarkistossa.

Klo 14.30 Tutustuminen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan,  Hallituskatu 1. Ohjelmassa maksuton tutustuminen SKS:n toimintaan ja palveluihin ja erityisesti Lahden seutuun liittyvään arkistoaineistoon.

Klo 16.35 Lähtö Z-junalla Helsingistä Lahteen, minne aikataulun mukainen saapuminen klo 17.47.

Retken tarkoituksena on tutustua arkistoihin yleisluontoisesti ja saada käsitys, minkälaista aineistoa niissä on tarjolla. Omatoimiseen tutkimiseen arkistoissa retkellä ei ole mahdollisuutta. Juna- ja mahdolliset raitiovaunumatkat sekä lounas ovat omakustanteisia. Retkiryhmään voidaan ottaa max 20 henkilöä. Retki on tarkoitettu ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenille. Ilmoittautumiset Riitalle riitta.kokko-parikka@phnet.fi viimeistään torstaina 14.03.2019.

Kuvassa kansallisarkisto Helsingin toimipaikan vanha tutkijasali. Kuva: Maaret Räsänen.

Tiedot

Päivämäärä:
maaliskuun 29. päivä
Aika:
09:20 - 17:50
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry