Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Esitelmäilta verkossa: Henkikirjat

helmikuun 28. päivä klo 18:00 19:30

Tiistaina 28.2.2023 FM Ari Vesalainen kertoo esitelmäillassa verkossa klo 18 alkaen henkikirjoista sukututkimuksen lähteinä. 

Henkikirjat ovat väestöluetteloita, jotka kattavat yli 350 vuotta alkaen vuodesta 1634 ja päättyen vuoteen 1989. Alun perin luetteloihin kirjattiin henkirahaa maksaneiden nimet, mutta henkirahan keräämisen päätyttyä vuonna 1924 niitä laadittiin väestö- ja kiinteistöluetteloina.

Sukututkijoille henkikirjat ovat tärkeä lähde ja niiden avulla voidaan paikata kirkonkirjojen aukkoja eli esimerkiksi aikaa ennen kirkonkirjoja tai jos kirkonkirjat ovat tuhoutuneet tulipalon, sodan tai jonkun muun syyn vuoksi.

Esityksessä kuvataan henkikirjojen pitkä historia ja esimerkkien avulla valotetaan henkikirjojen rakennetta ja sisältöä. Lisäksi paneudutaan kirkonkirjojen ja henkikirjojen välisiin eroihin.

Jäsenemme, ilmoittaudu verkkoluennolle tästä viimeistään edellisenä päivänä, niin sinulle lähetetään ryhmäsähköpostilla Zoom-kutsulinkki ennen tapahtumaa: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)