Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Anelma Vuorion Kukaton morsian

elokuun 2. päivä klo 18:00 19:30

Elokuun verkkolukupiirissämme keskustellaan Anelma Vuorion (1906 – 1983) kirjasta Kukaton morsian. Hvitträskin ateljee- ja asuinrakennuksen valtiatattarenakin vuosina 1949 – 1968 tunnettu kirjailija kertoo Kukaton morsian -teoksessaan vanhempiensa, Lahden kansanopiston legendaaristen johtajien Rope ja Edla Kojosen elämästä. Kustantaja Karisto kuvailee v. 1975 ilmestynyttä teosta näin:

Anelma Vuorio on kirjoittanut ihastuttavan dokumentin vanhempiensa, Lahden Kansanopiston johtajien Rope ja Edla Maria Kojosen elämästä: rakkaudesta, avioliitosta, lapsista, työstä, voitoista ja tappioista. Rikkaana avautuu lukijalle aatteen ihmisten maailma, kasvattajien kutsumustyö sekä monenlainen muu toiminta maan ja kansan hyväksi.

Kokonainen aikakausi elää taustana kirjan lehdillä. Elävät nuori J. K. Paasikivi ja hänen kihlattunsa, laupeudensisar Nadja Mihailova ja hänen komea kapteeninsa, poppamies ja luonnonparantaja Vesijärven Ukko, suurlahjoittaja Lahden kartanon herra A. A. Fellman, Eino Leino, Toivo Kuula, Maila Talvio, maamarsalkka V. M. von Born, kansanopiston oppilaat. Kohtaloita loputtomana saattueena ihmisen ilon ja onnen hetkinä, vaikkakin sortovuosien ja sotien paineessa.

Kirja on jännittävä ja mielenkiintoinen ajan ja tapain kuvaus.

Kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 2.8.2023 klo 18 alkaen. Lukupiiriin ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjaa voi lainata yleisistä kirjastoista tai ostaa esim. antikvariaateista. Yhdistyksellämme on tätä kirjaa myynnissä muutama antikvaarinen kappale hintaan 2 €/kpl. Myytävien tuotteiden luettelo (lahdenseudunsukututkijat.com)

Kirjan voi käydä ostamassa toimitiloistamme Lahdesta sopimuksen mukaan tai se voidaan postittaa tilaajalle. Myytävien tuotteiden tilaaminen verkosta – Lahden seudun sukututkijat ry