Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Anni Blomqvistin Myrskyluodon Maija

heinäkuun 3. päivä klo 18:00 20:00

Heinäkuun verkkolukupiirissämme keskustellaan Anni Blomqvistin (1909 – 1990) Myrskyluodon Maijasta. Rakastetun saaristolaiskirjasarjan ensimmäiset kolme osaa Tie Myrskyluodolle, Luoto meressä ja Maija on koottu myöhemmin yksiin kansiin nimellä Myrskyluodon Maija. Pian heinäkuun lukupiirikokoontumisen jälkeen yhdistyksemme väki starttaa Ahvenanmaalle suuntautuvalle retkelle ja samalla niihin maisemiin, joissa kirjailija ja hänen kirjojensa hahmot ovat eläneet. https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/event/retki-ahvenanmaalle/

Kirjan kustantaja Gummerus esittelee Myrskyluodon Maijan näin:

Maija kasvaa saaristolaiskodin turvallisessa mutta ankarassa ilmapiirissä. Lapset tottuvat pienestä pitäen kovaan työhön, ja vanhempien sana on laki. Ajan tavan mukaan Maijan mielipidettä ei kysytä silloinkaan, kun hänet luvataan Kala-Erkerin Jannelle vaimoksi.

Maijan ja Jannen uusi koti rakennetaan kaukaiselle Myrskyluodolle. Työntäyteiset päivät kuluvat nopeasti, ja pariskunnan välinen rakkaus ja luottamus kasvavat kun huomaamatta. Lasten varttuminen, arjen työ ja saariston turvallinen yhteisö tuovat voimaa, jonka varassa jaksetaan myös surun hetket. Meren naapurina eläminen opettaa nöyryyttä ja vahvuutta. Lapsellisesta nuoresta tytöstä kasvaa vähitellen oikea saariston nainen, voimakas ja sitkeä.

Anni Blomqvist kertoo Maijan tarinan lämmöllä, turhia konstailematta. Myrskyluodon Maija on tarina ihmisen ja luonnon alkuperäisestä yhteydestä, joka nykypäivän ihmiseltä on unohtumassa.

Kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa maanantaina 3.7.2023 klo 18 alkaen. Lukupiiriin ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat Myrskyluodon Maija -kirjan tai sen erilliset osat ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai ostaa.