Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Aulis Aarnion Kostian pappi

huhtikuun 12. päivä klo 18:00 20:00

Huhtikuun verkkolukupiirissä keskustellaan Aulis Aarnion vuonna 1992 ilmestyneestä romaanista Kostian pappi, joka kertoo isonvihan ajasta Hämeessä. Kustantaja WSOY esittelee kirjan näin:

On kevät 1713. Suurta Pohjan sotaa on käyty pitkään ja venäläiset joukot ovat Etelä-Suomessa. Huhut kiertävät Hämeen pitäjissä: sota on tulossa.

Pälkäneen kirkkoherra Matias Ithalin pelkää. Hän on jo vuosia käynyt taistelua uskoaan kalvavaa epäilys vastaan. Kiivas, omantunnonarka mies hakee lohtunsa viinakannusta, sillä perheestään hän on vieraantunut. Nyt valinta pelkistyy; mitä kirkkoherran ja velvollisuudentuntoisen esivallan miehen on tehtävä tilanteessa, jossa oma henki ja omaisuus ovat vaarassa?

Omat valintansa tekee myös pappilan Yrjö-renki. Hänelläkin on perheensä ja töllinsä, mutta Yrjön kohtalo on armotta muiden käsissä. Juuri hänen kaltaisensa pieneläjät ruhjoutuvat pahimmin ylivyöryvien tapahtumien kurimuksessa.

Kostian pappi on tarkkaa, osuvaa ja elävää kuvausta ajasta, jolloin kaksi suurvaltaa iski yhteen Suomen maaperällä. Romaani tavoittaa osuvasti 1700-luvun ajankuvan, ajattelun ja ihmisen.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Sen voi lainata kirjastosta tai hankkia antikvariaatista. Teoksesta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 12.4.2023 klo 18 alkaen. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.