Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Eeva Vuorenpään Kaksi rantaa

huhtikuun 21. päivä klo 18:00 20:00

Jatkamme siirtolaisuuden parissa maaliskuun siirtolaisuuden jäljittämisen teemapäivämme jälkeenkin huhtikuun historia-aiheisten kirjojen lukupiirissä keskiviikkona 21.04.2021 klo 18 alkaen. Lukupiirissä luetaan ja käsitellään Eeva Vuorenpään vuonna 2018 julkaistua teosta Kaksi rantaa, jonka taustalla on kirjailijan isän sisaren värikäs elämä. Kirja on osin faktaa, osin fiktiota. Antti Tuuria lukuun ottamatta suomalaisten amerikansiirtolaisuudesta ei ole juuri kirjoitettu romaaneja. Eeva Vuorenpää tarjoilee naisen näkökulman tähän mielenkiintoiseen ja dramaattiseenkin vaiheeseen Suomen historiassa.

Kuvat: Minerva Kustannus Oy

Teoksen kustantaja Minerva Kustannus Oy esittelee Kaksi rantaa -kirjan seuraavasti:

Kaksi rantaa on historiallinen romaani suomalaisten Amerikan-siirtolaisuudesta. Se on rohkean Hannan huima elämäntarina, joka vie 17-vuotiaan maalaistytön Atlantin valtameren yli 1920-luvun kuohuvaan New Yorkiin.


Miljoonakaupunki on Hannasta loistossaan kiehtova, pelottavakin. Tutuksi tulevat elokuvat, jazzklubit, Keskuspuiston luistinrata, Long Islandin uimaranta ja ennen kaikkea Haali, jonne kaupungin suomalaisyhteisö kokoontuu viikoittain tanssimaan ja pitämään hauskaa.


Yllättäen Hanna kutsutaan keittiötöistä sisäköksi kaivosmiljonäärin upeaan taloon. Koti-ikävä kaihertaa kuitenkin ajoittain kaiken loiston keskellä. Kun viisi vuotta on kulunut, Hanna päättää lähteä käymään Suomessa, missä häntä odottavat vaikeat päätökset.


Kaksi rantaa, kaksi erilaista maailmaa kamppailevat Hannan sisimmässä. Kumpaan hän kuuluu? Kumpaan rakentaa pysyvästi elämänsä?

Kirjailija Eeva Vuorenpää on eläkkeellä oleva tv-ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan lukuisista laatudokumenteistaan. Lahti ja Mukkulan kartano ovat kirjailijalle läheisiä hänen lapsuusvuosiltaan ja Mukkulan kartano toimikin esikuvana hänen romaanilleen Kotkansilmä (2007), joka sai jatkoa teoksista Kotkansilmän perintö (2008) ja Kotkansilmän uusi loisto (2009. Niiden myynti on ollut yli 30.000 kpl. Suositun kartanosarjan jälkeen kirjailijalta ilmestyi jatkosodan aikaan sijoittuva romaani Arvet (2011). Kaksi rantaa on Eeva Vuorenpään viides teos.

Kaksi rantaa –kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan verkossa yhdessä ke 21.04.2021 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Kirjailija Eeva Vuorenpää on mukana verkkotapahtumassa kertomassa kirjasta ja sen taustoista sekä keskustelemassa lukupiiriläisten kanssa. Lukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka.

Tapahtuma on tarkoitettu vain jäsenillemme. Tästä voit liittyä Lahden seudun sukututkijat ry:n jäseneksi, jos haluat mukaan vain jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiimme: Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com)

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai se on mahdollista hankkia kauttamme hintaan 25 € + toimituskulut.  Jos haluat saada kirjan postissa suoraan kotiin, tilaa se ota yhteyttä –lomakkeellamme viimeistään ke 24.03.2021 tästä: Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry