Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Eeva Vuorenpään Kotkansilmä

huhtikuun 20. päivä klo 18:00 20:00

Huhtikuun lukupiirissämme keskiviikkona 20.4.2022 klo 18 alkaen käsitellään Eeva Vuorenpään kartanoromaania Kotkansilmä. Kirjailija Eeva Vuorenpää on eläkkeellä oleva tv-ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan lukuisista laatudokumenteistaan. Lahti ja Mukkulan kartano ovat kirjailijalle läheisiä hänen lapsuusvuosiltaan ja Mukkulan kartano toimikin esikuvana vuonna 2007 ilmestyneelle Kotkansilmä-romaanille.

Kuva: Minerva Kustannus

Kustantaja Minerva Kustannus esittelee kirjan näin:

On vuosi 1950. Puuseppä Jokisen perhe Hämeen syrjäkyliltä muuttaa upeaan Kotkansilmän kartanoon. Hämäläinen kartano puistoineen ja puutarhoineen on Helka Jokiselle kuin paratiisi. Kartanonherra Munster perheineen elää ylellistä elämää, samalla kun muuriaidan takana työväki sinnittelee sodan jälkeisen Suomen niukkuudessa. Munster-suvun tarunhohtoinen vaakunakotka katselee seinältä kartanon elämää.

Tapahtumien keskiössä on kolme naista: kartanonrouva Margot, puusepän vaimo Helka ja hänen aikuiseksi varttuva tyttärensä Riitta. Sodan ja menneisyyden varjot vievät molemmat perheet katkeriin kamppailuihin. Rakkaus ja intohimo jättävät jälkensä koko loppuelämään. Kipeimmin tämän kokee Margot, jota painaa syyllisyys nuoruuden valinnoista. Margotin kohtalo osoittaa, ettei mikään aineellinen hyvä voi silottaa sydämen surua.

Helsingin olympialaiset, Armi Kuusela, yleislakko ja koko 50-luku iloineen ja suruineen leimaavat aikakautta ja kuljettavat kartanoyhteisön monia ihmiskohtaloita. Monikerroksinen ja kiehtova tarina pitää otteessaan dramaattiseen loppuun saakka. Alkavatko vanhat ennusmerkit lopulta täyttyä?

Kotkansilmä-kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan verkossa yhdessä keskiviikkona 20.04.2022 klo 18 alkaen. Ilmoittaudu mukaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Kirjailija Eeva Vuorenpää on mukana verkkotapahtumassa kertomassa kirjasta ja sen taustoista sekä keskustelemassa lukupiiriläisten kanssa. Lukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka. Tarkoituksena on, että osallistujat lukevat kirjan ennen kokoontumista. Kirjan voi lainata kirjastosta tai ostaa antikvariaatista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.