Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Kari Valton Keisari

14.09.2022 klo 18:00 20:00

Syyskuun 2022 verkkolukupiirissämme keskiviikkona 14.9.2022 klo 18 alkaen aiheena on iittiläisen kasvatustieteiden maisterin ja luokanopettajan Kari Valton kirja Keisari. Keväällä 2022 ilmestynyt romaani on jatkoa kirjailijan teokselle Pajarit, joka kertoo hänen omien pirtua salakuljettaneiden esivanhempiensa ja tämän lähipiirin elämästä vuonna 1928. Kustantaja Reuna esittelee teoksen näin:

Romaanissa eletään Pajarin talon värikkäitä vuosia 1928–29. Laiton viinakauppa mahdollisti riskejä kaihtamattomille salakuljettajille vaurastumisen ja sosiaalisen nousun. Poliiseja jallittavaa viinamiestä ihailtiin, mutta epäonnistujan kohtaloksi saattoi koitua täysihoito kaltereiden takana. Olivatko virkavallan välttäneet salakuljettajat muita taitavampia vaiko vain onnekkaampia? Lukeutuiko pirtukauppias Ilmari Valto tähän joukkoon?

Elimäkeläinen Valton perhe salakuljetti ja kauppasi pirtua, mutta heidänkin elämänsä pyörteili enimmäkseen arjen virrassa. Vahvojen naisten, emäntä Tildan ja tytär Lean, sekä itsetietoisten miesten, isäntä Emilin ja poikien Niilon ja Ilmarin, väliset jännitteet takasivat sen, että voimakkaiden tahtojen keskinäisissä mittelöissä suvantoja seurasivat tunteiden kuohuvat kosket.

Tositapahtumiin pohjautuva Keisari jatkaa Pajarit-romaanin (2020) aloittamaa paikallishistoriallista ja -kulttuurista ajankuvausta.

Kirjailija Kari Valto on mukana kertomassa kirjasta ja sen taustoista sekä keskustelemassa lukupiiriläisten kanssa. Lukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)