Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Kristian Kososen Viipurin menetys

19.05.2021 klo 18:00 20:00

Toukokuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 19.05.2021 klo 18 alkaen käsitellään Kristian Kososen kirjaa Viipurin menetys. Tuotteliaan ja kiitetyn, sotaa hyvin todenmukaisesti kuvaavan nuoremman polven sotakirjailijan neljäs romaani, jota hän itse pitää parhaana teoksenaan, julkaistiin syksyllä 2020.

Kuvat Bazar Kustannus ja Nauska

Kirjan kustantaja Bazar Kustannus esittelee kirjan seuraavasti:

Sodan julmuus korostuu Viipurin katkerista taisteluista kertovassa uutuusromaanissa. Viipurin menetys on pomminvarmaa Kososta!

Kesäkuinen päivänpaiste Viipurissa vuonna 1944 ei hymyilytä ylikersantti Arvo Liekoskea, sillä hän tietää, että asiat kaupungissa ovat ”koko lailla perseellään”, kuten alikersantti Mörsky asian ilmaisee. Suomalaisten puolustusrakennelmat ovat hätäisesti kyhättyjä ja keskeneräisiä. Ilmatorjunnan varustus on surkea, ja ammustäydennystä ei kuulu. Ruokahuollosta kukaan ei tiedä mitään. Viipuriin marssivat perääntyvät suomalaissotilaat muistuttavat enemmän nääntyneitä kerjäläisiä kuin sotilaita. Edes ylin johto ei näytä olevan täysin tietoinen tilanteen vakavuudesta.

Prikaati ei todellakaan ole valmis suurtaisteluun.

Neljännessä romaanissaan Viipurin menetys Kristian Kosonen kuvaa suomalaisten sotilaiden olosuhteita ja mielialoja jatkosodan loppuvaiheessa. Viipurin menetys on raskas luku Suomen historiassa, mutta Kosonen ei kierrä vaikeita aiheita: pelkoa, kyvyttömyyttä, pettymystä, häpeää, pakokauhua. Silmiin piirtyy kuva väsyneestä nuorukaisesta, joka kiväärinpiippu takaraivoon kipeästi kolahdellen juoksee pakoon, kun vaihtoehtoina on joko perääntyä tai tuhoutua.

Kirjailija Kristian Kosonen on helsinkiläinen kirjailija ja tiimiesimies, joka on urheilu-urallaan voittanut useita painin SM-mitaleja. Hän tuli jäsenistöllemme tutuksi vuosi sitten, jolloin hän oli vieraanamme Petäjäsaaren taistelun muistopäivänä kertomassa niin tuosta JR 35:n 6. komppanian miehistä 95 % vieneestä armottomasta taistelusta kuin aiheesta kertovasta kirjastaan Petäjäsaaren jäinen helvetti (2018) sekä myös muista teoksistaan Taistelu Vasikkasaaresta (2017) ja Isku Tornioon (2019). Elokuussa 2021 ilmestyy hänen viides romaaninsa Verinen tie Tyrjään.

Viipurin menetys -kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa ke 19.05.2021 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Kirjailija Kristian “Kille” Kosonen on mukana kertomassa kirjasta ja sen synnystä sekä keskustelemassa lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka.

Verkkolukupiiri on tarkoitettu vain jäsenillemme. Tästä voit liittyä Lahden seudun sukututkijat ry:n jäseneksi, jos haluat mukaan vain jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiimme: Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com)

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi tilata itselleen kustantajalta Bazar Kustannukselta etuhintaan käyttämällä www.bazarshop.fi -verkkokaupassa koodia SUKUTUTKIJAT (syötetään ostoskorissa ennen maksua kampanjakoodi-kohtaan). Koodilla saa kaikista tähän mennessä ilmestyneistä Kristian Kososen kovakantisista kirjoista ja pokkareista -20% ja ilmaisen toimituksen noutopisteeseen. Alehintaan on tilattavissa Viipurin menetyksen lisäksi Isku Tornioon ja Taistelu Vasikkasaaresta. Koodi on voimassa 31.5. asti, jos vaikka lukupiirin jälkeen joku vielä kiinnostuu muistakin Kososen kirjoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.