Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Arto Pietilän Minä, mamselli ja Albina

elokuun 17. päivä klo 18:00 20:00

Elokuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 17.08.2022 klo 18 alkaen käsitellään Arto Pietilän vuonna 2019 ilmestynyttä romaania Minä, mamselli ja Albina.

Kuva: Kustannus HD

Kustantaja esittelee teoksen ensimmäisenä suurromaanina kansalliskirjailija Aleksis Kivestä näin:

“Tiedätkös sinä, minusta tulee miljoneeri”, Aleksis Kivi sanoi siuntiolaiselle isännälle saatuaan Valtion palkinnon 1865. Ei tullut Aleksista miljonääriä, mutta hän loi mahtavan uran, poikkeuksellisen Suomessa. Seitsemän veljestä on Suomen painetuin kirja (1,5 miljoonaa), Nummisuutarit menestynein näytelmä. Aleksis Kiven katuja ja kouluja on pitkin ja poikin. Kaksi naista vaikutti Kiven elämään suuresti: mamselli Charlotta Lönnqvist ja henkevä kaunotar Albina Palmqvist. He kulkivat Kiven rinnalla.

Tämä kirja antaa harvinaisen todenmukaisen kuvan Kiven elämästä ja hänen suurenmoisista naisistaan.

Kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 17.08.2022 klo 18 alkaen. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä.

Kirjailija, kustantaja Arto Pietilä on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä osallistujien kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi tilata itselleen kustantajalta Tilaukset (kustannushd.fi) tai lainata kirjastosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.