Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Paavo Järvisen Kovaa aikaa

28.07.2021 klo 18:00 20:00

Heinäkuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 28.07.2021 klo 18 – 20 käsitellään Paavo Järvisen kirjaa Kovaa aikaa. Vuonna 2017, peräti 60 vuotta kirjoittamisensa jälkeen julkaistussa omaelämäkerrallisessa romaanissa Järvinen kuvaa vuoden 1918 kokemuksiaan punaisten riveissä. Kirjassa liikutaan paitsi mm. Tampereella, Sääksmäellä ja Ruovedellä myös Lahden seudun sukututkijoille tutuissa maisemissa Hollolan Herralassa, Okeroisissa, Vesalassa ja Hennalassa. 

Kirjan kustantaja Warelius esittelee kirjan seuraavasti:

Paavo Järvinen liittyy 17-vuotiaana helsinkiläiseen punakaartilaiskomppaniaan ja osallistuu sen mukana taisteluihin useilla rintamilla. Välillä Järvinen kiertää ratsuosastossa kotipitäjäänsä Sääksmäkeä.

Paavo Järvinen kuvaa tässä vasta noin 60 vuotta kirjoittamisen jälkeen julkaistavassa teoksessaan yksityiskohtaisesti omia taistelukokemuksiaan. Hän kertoo rivisotilaiden ja päälliköiden kanssa käymistään keskusteluista ja havainnoi tarkasti elämää niin rintamilla kuin vankileireilläkin.

Teoksen lukuiset kuvaukset todellisista tapahtumista voidaan osoittaa historiallisesti luotettaviksi, ja ne sisältävät myös uutta tietoa. Erityisen kiinnostava on Järvisen kypsä ja vivahteikas kokonaisnäkemys sodan vaikuttimista ja oikeutuksesta.

Teoksen aluksi filosofian tohtori Tuomas Hoppu kertoo Paavo Järvisen elämänvaiheista sekä arvioi Järvisen näkemystä sisällissodasta historiantutkimuksen näkökulmasta. Lisäksi Hoppu on kirjoittanut teokseen runsaasti selittäviä alaviitteitä.

Kovaa aikaa -kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa ke 28.07.2021 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) 

FT Tuomas Hoppu on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka. Kovaa aikaa -kirjaa käsittelevään heinäkuun lukupiiriimme ovat omien jäsentemme lisäksi tervetulleita myös Tampereen seudun sukututkimusseuran jäsenet.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai sen voi ostaa.  

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
28.07.2021
Aika:
18:00 – 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry