Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Pirkko Soinisen Valosta rakentuvat huoneet

maaliskuun 15. päivä klo 18:00 20:00

Maaliskuun verkkolukupiirissämme keskustellaan Pirkko Soinisen arkkitehti Wivi Lönnin elämästä kertovasta romaanista Valosta rakentuvat huoneet. Lahteen Wivi Lönn suunnitteli Lahden torin vierellä sijaitsevan As Oy Kotilan talon v. 1911.

Kustantaja Bazar esittelee kirjan seuraavasti:

Olivia Mathilda Lönn (1872 -1966), tuttavallisemmin Wivi, oli ensimmäinen merkittävä suomalainen naisarkkitehti, jonka kädenjälki on nähtävissä monina tunnettuina rakennuksina eri puolilla Suomea.

Wivi kulki määrätietoisesti omaa polkuaan, muttei yksin. Erityisen tärkeä oli hänen suhteensa toiseen uranaiseen, Hanna Parviaiseen, joka oli Suomen ensimmäinen kauppaneuvoksen arvonimen saanut nainen ja teollisuuspatruuna. Heidän vuosikymmeniä kestänyt kumppanuutensa merkitsi Wiville paljon paitsi henkilökohtaisesti myös ammatillisesti.

Pirkko Soininen on kulkenut Wivin jalanjäljissä ja piirtää romaanissaan kuvan äärimmäisen lahjakkaasta, määrätietoisesta ja menestyneestä naisesta, joka ammattinsa ulkopuolella oli herkkä ja yksityisyydestään nauttiva ihminen.

Kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 15.3.2023 klo 18 alkaen. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata kirjastosta tai ostaa vaikkapa kustantajalta Valosta rakentuvat huoneet | Bazarshop