Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Seija Leivon Kauluksessa kultainen hämähäkki

lokakuun 20. päivä klo 18:00 20:00

Lokakuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 20.10.2021 klo 18 alkaen käsitellään kirjailija Seija Leivon vuonna 2016 ilmestynyttä romaania Kauluksessa kultainen hämähäkki. Todellisuuteen pohjautuva, fiktiolla täydennetty tarina perustuu kirjailijan isoäidin ja muiden sukulaisten kertomuksiin, sukututkimukseen ja vanhojen valokuvien kertomaan. Orvoksi jääneen isoäidin matka lapsuuden Raahesta sukulaisten huostaan Lappeenrantaan ja lopulta monien käänteiden kautta Vaasaan oli niin kiehtova, että Leivo halusi tallentaa sen tuleville polville. Se innosti myös tutkimaan aiempien sukupolvien vaiheita, nälkävuosien kovia kohtaloita ja elämää keisarin ajan Suomessa.

Kuvissa kirjan kansi (Reuna Kustantamo) ja kirjailija Seija Leivo

Kauluksessa kultainen hämähäkki -kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa ke 20.10.2021 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä.

Kirjailija Seija Leivo on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka. 

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai se on mahdollista hankkia kauttamme kustantajalta Reuna Oy:ltä hintaan 10 € + postikulut. Kustantaja lähettää kirjat suoraan tilaajille postissa. Tilaa kirja ota yhteyttä -lomakkeellamme tästä viimeistään 22.09.2021: Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry