Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Seppo MT Vainion Ajan jättämä Jalmari – elämää ja sotaa rintamailla

kesäkuun 7. päivä klo 18:00 20:00

Kesäkuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 7.6.2023 keskustellaan kirjailija Seppo MT Vainion kirjasta Ajan jättämä Jalmari – elämää ja sotaa rintamailla. Historiallinen tarina alkaa Kyröstä Tarvasjoen varrelta 1600-luvun alusta ja päättyy varsinaissuomalaiseen Kiskon kuntaan, missä eletään Kekkosen aikaa.

Seppo MT Vainion teosta Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija käsiteltiin tammikuun 2022 lukupiirissämme. Kirjailija, joka on eläkkeellä oleva Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitoksen pääopettaja, on tälläkin kertaa mukana tapahtumassamme. Hän luonnehtii tyylilajiltaan asiaproosaa olevaa teostaan itse näin:

Kuvaus alkaa kolmikymmenvuotisesta sodasta ja käsittelee suomalaisten selviytymistä vaikeuksien kautta kohti tulevaa. Suuren tarinan rinnalla kuljetetaan hakkapeliitta, ratsumestari Hans Hammarin yhden sukuhaaran kamppailua läpi heräävän kansakunnan kohtalonhetkien. Lukuisista sodista huolimatta ei olla jatkuvasti rintamalla, vaan varsinaissuomalaisilla rintamailla, kotirintamalla. Huomio on tiukasti yhden maalaisyhteisön pulssilla, kun sitä koetellaan väenotoilla, miehityksellä, katovuosilla ja muilla vaikeuksilla. Tarinasta on vedettävissä johtopäätöksiä myös tähän päivään. Kansalaisia koetellaan ilmiöillä, jotka ovat ikiaikaisia, vaikka sivistyksen luulisi ajan saatossa kehittyneen.

Kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 7.6.2023 klo 18 alkaen. Lukupiiriin ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä.

Kirjailija Seppo MT Vainio on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai ostaa.