Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Seppo MT Vainion Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija

tammikuun 26. päivä klo 18:00 20:00

Tammikuun verkkolukupiirissämme keskiviikkona 26.1.2022 käsitellään Seppo MT Vainion kirjaa Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija.

Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija -kirjan kansi (Kustannus HD)

Kustantaja Kustannus HD esittelee kirjan seuraavasti:

Herman, Gustaf ja Nikolai ovat Venäjän keisarikunnan kasvatteja, toiveikkaita, irrallisia nuoria miehiä, joiden elämän lähtökohdat ovat kovin erilaiset. He kohtaavat toisensa Venäjän keisarin kruunajaisjuhlassa Moskovassa 1896, kunnes kohtalo kuljettaa heidät taas erilleen.

Kiehtova tarina Suomen autonomian ajalta tiivistyy, kun nuorten miesten tekemiset kietoutuvat hetkeksi yhteen. Suomen lähihistoriaa tarkastellaan kolmen henkilön näkökulmasta ja eritoten nuoren kaartilaisen kokemana. Päähenkilönä on Herman, joka päätyi Toholammilta suuren Moskovan pyörteisiin.

Tarinaa on täydennetty Suomen kaartin historialla ja sotilaskulttuurin valottamisella.

Teoksen kirjoittaja on Hermannin lapsenlapsenlapsi. Hän jäi eläkkeelle Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitoksen pääopettajan tehtävästä.

Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija -kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 26.1.2022 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä.

Kirjailija Seppo MT Vainio on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi tilata itselleen suoraan kirjailijalta sähköpostiosoitteesta sekamtvain(at)gmail.com hintaan 17 € + postikulut 7,40 € tai vaikka lainata yleisistä kirjastoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.