Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Tarja Jussilan Paluu Junkkarille

kesäkuun 28. päivä klo 18:00 20:00

Kesäkuun lukupiirikokoontumisessa palataan maaliskuun lukupiiristä tutun suvun pariin, kun aiheena on Tarja Jussilan toukokuussa ilmestyvä uutuuskirja Paluu Junkkarille. Se on jatko-osa lukijoita ihastuttaneelle, kirjailijan oman suvun tarinaan perustuvalle teokselle Torpparin tytär Anjalan Junkkarilta.

Reuna Kustantamo esittelee Paluu Junkkarille -teoksen seuraavasti:

Tarja Jussilan sukukronikan ensimmäisen kirjan Torpparin tytär Anjalan Junkkarilta päähenkilö Liisa Antintytär menee naimisiin Ummeljoen sahalla tapaamansa Karl Oskar Örlingin kanssa ja yhteinen elämä alkaa pienessä Parpulan kartanon pihamökissä. Liisa vierailee usein Mathilda Wreden luona ja tutustuu Toivolaan, jonka Mathilda on perustanut vapautuneiden vankien kodiksi.

Kirjan tapahtumat alkavat vuodesta 1891, ja 1895 nuori perhe muuttaa Kuusaalle. Vuonna 1915 perhe asuu jo Kotkassa. Kirjan toisessa osassa seurataan tytär Elsa Anna Mathildan elämää. Lapsista Oskar Einar kuolee tapaturmaisesti selluloosatehtaalla ja Elsa pakenee surukodin ahdistavaa ilmapiiriä enonsa luo Junkkarille. Hän hoitaa enon lapsia ja ihastuu naapurin Anttiin. Elsa kokee vuoden 1918 tapahtumat Anjalassa ja Inkeroisissa, jossa punaisten kansalaiskaarti aktivoituu.

Liisa haluaa jäädä Kotkaan, johon hän ihastui jo nuorena konttoristin opissa ollessaan ja jatkaa nuorten naisten kannustamista itsenäisyyteen ja opiskeluun, mutta tytär haluaa perinteiseen maalaistalon emännän rooliin. Vuonna 1924 Liisa saa etiäisen isomummilta ja pian saapuu sähkösanoma tyttären perhettä kohdanneesta onnettomuudesta…

Paluu Junkkarille -kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan verkossa yhdessä maanantaina 28.6.2021 klo 18 alkaen. Kirjailija Tarja Jussila on mukana kertomassa ja keskustelemassa lukupiiriläisten kanssa teoksesta. Lukupiirin vetäjänä toimii Lahden seudun sukututkijat ry:n puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka.

Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi lainata yleisistä kirjastoista tai se on mahdollista hankkia kauttamme kustantajalta. Elämäkertaromaani ilmestyy toukokuussa 2021 ja sen ennakkohinta 25 € on voimassa 30.4.2021 asti. Lisäksi maksetaan postikulut, kustantaja lähettää kirjat tilaajille postissa. Tilaa kirja ota yhteyttä -lomakkeellamme tästä viimeistään 29.4.2021: Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry

Kesäkuun verkkolukupiirin kokoontuminen on tarkoitettu jäsenillemme, myös Pohjois-Kymen sukututkijat ry:n jäsenet ovat tervetulleita siihen mukaan. 

Ilmoittaudu kesäkuun lukupiiriin tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla Zoom-verkkopalvelulla järjestettävään lukupiiriin voi liittyä.

Tästä voit liittyä Lahden seudun sukututkijat ry:n jäseneksi, jos haluat mukaan vain jäsenillemme tarkoitettuihin tapahtumiimme: Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com)

Tiedot

Päivämäärä:
kesäkuun 28. päivä
Aika:
18:00 – 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry