Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Veikko Niemen Annikki

helmikuun 16. päivä klo 18:00 20:00

Helmikuun lukupiirissämme keskiviikkona 16.2.2022 klo 18 alkaen käsitellään mäntsäläläisen kirjailijan, ennen eläköitymistään yli 30 vuotta Etelä-Suomen Sanomien toimittajana työskennelleen Veikko Niemen kirjaa Annikki. Kustantaja Kustannus HD esittelee teoksen seuraavasti:

Annikki Niemi kirjoitti pöytälaatikkoon jääneen muistelmansa 1950-luvun lopulla. Kalastajaperheeseen Viipurinlahdella vuonna 1916 syntynyt Annikki oli nuorena neitona piikomassa niin Viipurissa kuin Helsingissäkin. Avioiduttuaan hän joutui miniäksi maalaistaloon Vahvialan Tervajolle, jossa jäi myös molempien sotien jalkoihin.

Muistelmista nousi yllättäen esille kysymys, onko perheen kuopuksen Veikon biologinen isä peräti venäläinen vanki? Etsittyään ensin vastausta äitinsä käsin kirjoitetuilta riveiltä ja rivien välistä Veikko Niemi teetti lopulta DNA-tutkimuksen. Veikko Niemi tutustui muistelmiin vasta vuonna 2020 eli yli 30 vuotta äitinsä kuoleman jälkeen ja jatkoi tarinaa kertomalla mitä sotien jälkeen tapahtui.

Lapsuuden maisemat ja kokemukset Porvoon maalaiskunnan Sikilän kylässä olivat innoituksen lähteenä myös Veikko Niemen aikaisemmin kirjoittamille fiktiivisille “Tykkivarkaiden nainen” ja “Marja” -jännitysromaaneille. Annikki-elämänkerrassa ovat oikeiden paikkojen ja tapahtumien lisäksi myös oikeat ihmiset.

Kuva: KustannusHD

Annikki-kirjasta kokoonnutaan keskustelemaan Zoom-verkkopalvelussa keskiviikkona 16.2.2022 klo 18 alkaen. Lukupiiriin voi ilmoittautua tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa linkki, jolla siihen voi liittyä.

Kirjailija Veikko Niemi on mukana tapahtumassa kertomassa kirjasta ja keskustelemassa siitä lukupiiriläisten kanssa. Verkkolukupiiriä vetää puheenjohtajamme Riitta Kokko-Parikka. Tarkoituksena on, että osanottajat lukevat kirjan ennen verkkotapaamista. Kirjan voi ostaa tai lainata yleisistä kirjastoista.